Sunday, December 02, 2018

Loppuvuoden tunnelmia

Olen saanut ostettua ulos pihavalon, joka valaisee juuri sopivasti pientä pihaani. Pihassani on se kiva puoli, että siellä on suorastaan oudon pimeää, joten selkeällä säällä näen hyvin tähdet. Suurin osa tähtitaivaasta jää puiden taakse piiloon, mutta näen "oman" pienen kaistaleen, mikä tuntuu jotenkin lohdulliselta. Ikään kuin minulla olisi oma piste täällä kaikkeudessa.

Loppuvuosi on mennyt omaa uomaansa. Ajatuksia herättäviä asioita on tapahtunut ja alkuvuodelle pohdin yhtä isompaa juttua. Elämä on tuntunut enimmäkseen hyvältä, vaikka tunteja tuntuu olevan aivan liian vähän. Olisi kiva saada tehtyä yhtä ja toista, mutta joudun karsimaan varsin paljon juuri nyt. Ehkä tämä tekemisen määrä on tehnyt sitäkin, että olen ollut väsynyt ja lomaa kaipaava. Onneksi pientä lomailua häämöttääkin edessäpäin.

On ollut sellainen olo, että kaipaan "suurempia" ajatuksia pohdittavaksi, luettavaksi. En jaksa lukea (netistä) yksikertaistuksia asioista, vaan haluan pohtia asioiden taustoja ja todellisia vaikutuksia ja tarkoitusperiä. Tällä tarkoitan mm. poliittisia päätöksiä ja elämän "tarkoitusta". En tiedä, miksi kaipaan niin kovasti asioiden pohtimista, kun samalla haluaisin vain lötkötellä ja levätä tyhmänä ja laiskana :)

Elämässä on siis asiat ihan hyvällä mallilla, mutta aikaa ja aikaansaavuutta voisi olla enemmän. Lisäksi eräiden ensi vuoden asioiden odottelu on hieman rasittavaa, kun olen odotellut yhtä ja toista tänä vuonna niin paljon. Samalla, kun pitäisi nauttia tästä päivästä, pitäisi odotella tulevia asioita, joista ei edes tiedä, toteutuvatko ne vai ei.

Enää ei ole montaa viikkoa siihen, kun päivä alkaa pidentyä :) Vaikka piteneminen ei niin nopeasti tapahdukaan, niin se antaa silti henkisesti piristysruisketta, kun tietää kulkevansa valoa kohti. Ihanaa joulun odotusta!

No comments: