Tuesday, December 18, 2007

Ihmissuhteet ovat pelottavia

Ihmissuhteilu tuo pinnalle monenlaisia oloja ja ajatuksia. Mukavan yhdessäolon tuoma ilo on huima; sitä osaa todella arvostaa siinä vaiheessa, kun yksinäisyys on ollut pitkään läheisin ystävä. On hämmentävää tajuta, että minun ei tarvitse olla yksin tänä iltana. On uskomatonta, että voi koskettaa jotakuta, jutella ja tehdä yhdessä asioita: jakaa hetki elämästään toisen kanssa. On ihanaa, kun on joku, jota kaivata ja joka kaipaa. Toinen tuo elämään sykettä, jota ei tiennyt olevan olemassakaan. Vaikka yksinäisyydessä on hyvätkin puolensa (kuten turvallisuus) niin kyllä toisen ihmisen läsnäolo todellakin vasta tuntuu joltain. Elämä tuntuu nyt kovin erilaiselta kuin vielä hetki sitten.

Minä kuitenkin pelkään. Minä olen nyt nähnyt, mitä on olla seurassa ja lähellä, ja olen oivaltanut, että tämä on sitä, mitä haluankin. Tämä tunne on sellaista hehkua, jota elämässä pitäisi olla. Yksinäisyydestä on todellakin vaikeaa muodostaa elämää, jossa olisi mahdollista voida hyvin. Ei se varmasti mahdotonta ole, mutta minulle se on ollut hyvin vaikeaa. Niinpä pelkään nyt valtavasti tämän hyvän hetken menettämistä. Pelkään välillä niin paljon, että minulla ei ole sanoja kuvamaan sitä tunnetta.

Ihmisiin ei voi kuitenkaan luottaa. Vaikka tällä hetkellä tuntuisikin hyvältä, huominen voi jo tarjota pohjoistuulen pyyhkäisyä kasvoilleni. En todellakaan voi luottaa siihen, että toinen haluaa olla kanssani ensi viikollakin. Voin elää vain päivän kerrallaan ja toivoa asioiden menevän hyvin. Voin nauttia hetkestä ja tehdä asiat siten, että pystyn seisomaan sanojeni ja tekojeni takana. Voin itse toimia reilusti toista kohtaan ja olla niin huomioiva kuin osaan muistaen kuitenkin pitää huolta myös itsestäni.

Hyviin hetkiin kannattaa tarttua. Kokemus on jo opettanut, että ilo käy lyhyillä vierailuilla, mutta murhe on pysyvää.

Ideoin uutta nimeä blogilleni. Se on ollutkin vaikea keksiä... koen kuitenkin, että aikanaan valitsemani nimi ei oikein miellytä minua enää (jos on koskaan miellyttänytkään). Yritän keksiä jotain hienompaa... tai edes jotain :)

3 comments:

Palaga said...

Iloa, valoa ja rauhaa jouluusi!

Maire said...

Sydänlämpöiset joulun toivotukset!

Nan said...

Lämpimät kiitokset teille :) Rauhallista joulua!