Tuesday, April 28, 2009

Palveluja hakusessa

Olen suorastaan kateellinen heille, jotka ovat onnistuneet löytämään itselleen mieluisan kampaajan, parturin, gynekologin, hammaslääkärin tai muun itselleen tarpeellisen ammattilaisen. Voin kuvitella, kuinka helppoa ja ja suorastaan mieluisaa on soittaa tuttuun paikkaan, varata aika ja lopulta mennä paikalle, kun tietää, millaista palvelua saa ja keneltä. Minä olen jo xx-vuotias ja minulla ei ole mitään tuollaista vielä löydettynä. Aika onnetonta.

En enää edes nauti kampaajalla käymisestä, kun koskaan en tiedä, mitä saan. Olen nyt jopa muutaman kerran käynyt samassa paikassa, mutta siellä näyttää kampaajat vaihtuvan jatkuvasti, siispä en koskaan tiedä, kuka minua palvelee seuraavalla kerralla. Joskus olen ollut tyytyväinen ja joskus en, mutta inhottavaa on aina jännittää seuraavaa kertaa.

Kammoan hammaslääkäriä jo ihan ymmärrettävistäkin syistä, mutta lisäjännitystä tuo se, kun en tiedä millainen hammaslääkäri minua on vastassa.

Olen tainnut elämäni aikana käydä joka kerran eri gynekologillakin. Kerran löysin itselleni mieluisan lääkärin, mutta seuraavalla kerralla hänelle ei voinutkaan enää aikoja varata, joten se siitä. Taas minulla on siis uusi gynekologi hakusessa ja suurta plussaa olisi se, että hän ei olisi suuri hormonien puolestapuhuja, vaan ymmärtäisi myös hmm.. yksilöllisempiäkin haasteita tällä kiperällä naisen elämän osa-alueella.

Jos haluaisin mennä hierojalle tai jollekin selkää hoitavalle, niin enpä taaskaan tietäisi, kenelle soittaa, eli jäävät nuokin asiat hoitamatta.

Tällaiset itsensä hoitamiseen liittyvät asiat ovat minulle aina olleet jotenkin vaikeaa tarpomista, tekisi mieli joskus jopa luovuttaa. Ei kai kuitenkaan auta muuta kuin yrittää edelleenkin vain etsiä ja etsiä, vaikka kyllästyminen pursuaa jo nenästä ja korvista.

4 comments:

päivänsäde said...

Uusi paikkakunta ja uusi kampaaja-parturi...huh! Jotenkin kammoaa jo ajatusta siitä, että millaisen pään saa kun menee summamutikassa putiikkiin x henkilön y käsiteltäväksi. Etenkin jos ei nää etukäteen sitä tulevaa hiusten leikkaajaa. Neuvo, jonka olen saanut on, että ennen ajanvarausta pitää tsekata kampaajan omat hiukset ja tehdä päätös vasta sitten.

Mieleisen minkä tahansa ammattilaisen löytäminen voi olla hankalaa, kun ei toisten suosituksiinkaan ole luottamista.

Hehkuvainen said...

Huh. Kiva että kirjoitit tästä. Nyt nimittäin osaan taas arvostaa enemmän sitä mitä minulla on. En ole tullut ajatelleeksi että joku voisi olla kateellinen minulle siitä että minulla on käytössäni luottoammattilaisia.

Parturissa/kampaajalla en käy, joten sellaista en tarvitse. Sen sijaan gynekologi on ollut sama jo useita vuosia, ja ihan kelpo löytö (yksityinen). Lääkäri samoin (yksityinen). Hammaslääkäri myös (yksityinen). Psykiatrinkin sain kerralla sopivan (tosin hänen luonaan en enää säännöllisesti käy). Kosmetologi on myös aina sama. Ja totta on se, että on huojentavaa kun ei tarvitse arvailla että mitä on tulossa.

Päivänsäde on osittain oikeassa siinä, että toisten suosituksiin ei aina ole luottamista. Olemmehan kaikki yksilöitä, eikä sama juttu sovi kaikille. Mutta kyllä minun mielestäni kannattaa kysellä ja kuunnella suosituksia. Jos niiden perusteella ei löydäkään sitä omaa suosikkiaan, niin voi ainakin ehkä välttää ne pahimmat tyypit (lasken suositukseksi myös "älä ainakaan sille mene, se on ihan kamala"-lausunnot).

Voimia jahtiin!

Anonymous said...

Moi Nan! Gynestä puheenollen - saitko apua siitä jutusta, jonka lähetin sulle jokunen kuukausi sitten?
t. Maria

Nan said...

Päivänsäde: huh, sinullakin on urakka edessä :( Minä sentään olen asunut samalla paikkakunnalla tovin, mutta en silti ole löytänyt... Olen miettinyt myös tuota kampaajan omien hiusten tsekkaamista, mutta en tiedä, saako siitä apua. Olen pohtinut kyllä, että jos kampaajan hiukset ovat oman makuni mukaiset, silloin voisi olla kyllä, että hän ymmärtäisi mitä ajan takaa oman pääni kanssa... Enkä nyt siis tarkoita, että hänellä pitäisi olla samanlainen tukka kuin minulla, vaan ennemminkin tarkoitan sellaista, että jos pidän luonnollisesta tyylistä, kampaajallakin olisi sellainen tms.

Hehkuvainen: Onnittelut luottoammattilaisten löytämisestä :) Minä kuuntelen kyllä suosituksia ja niiden perusteella olen löytänyt kyllä ihan hyviäkin ammattilaisia.

Maria: kiitos avustasi edelleen! Sain apua, mutta sanoisinko, että omalla kohdallani kävi hieman toisin kuin sinulla, eli apua ei tullutkaan ihan niin paljon kuin toivoin, vaikka olin testannut etukäteen ja lopulta päätynyt suurempaan määrään... Se oli yllättävää.