Monday, August 17, 2009

Toppi on hyvä ja usein värikäs paita, mutta... - viikko 15

Kiirettä on pidellyt, joten viime viikon romuprojektipäivitys tulee myöhässä. Alkaa olla jo hieman vaikeaa pohtia, että mitä heittäisi pois ja miksi ja varsinkin sitä, että miksi aikanaan on haalinut moista ylimääräistä nurkkiinsa lojumaan. Koska toissaviikon hankintoja oli kaksi, viime viikon poistoja on neljä.

Vaatekaappi oli helppo ratkaisu tällä kertaa (kun kiirettäkin on ollut), koska sieltä minulla on varmaankin eniten poistovaraa. Laitan kierrätykseen siis neljä toppia.

Topit (eli hihattomat, naruolkaimiset paidat) ovat olleet minulle eräänlainen heikkous: jos olen nähnyt kirpparilla eurolla kivan värisen ja itselleni sopivan topin, olen ostanut. Siis siitä huolimatta, että minulla on moisia paitoja... hmm, monta, ja en niitä edes usein käytä. Ajan myötä paitoja on siis kertynyt... hmm, aika monta, ja osa niistä on osoittaunut vieläpä huonoiksi, eli useimmiten aivan liian lyhyiksi tai löysiksi. En tässä iässä oikein enää napapaitoja välitä käyttää ja talvella aluspaitoina ne ovat liian kylmiäkin.

Onhan topit verrattomia aluspaitoina ja joskus helteellä ne menevät sellaisenaankin, mutta harvoin niille minulla käyttöä on. Miksi niitä silti pitää hankkia, kun parempiakin aluspaitoja on? Nättien värien vuoksi? (Joo-o, aluspaidathan ovat tunnetusti tylsän värisiä, mustia tai valkoisia, joten värit viettelevät vaarallisesti.)

3 comments:

Yvioon said...

Mä olen siivonnut asuntoani ja toi poisheittäminen on kyllä vaikea päättää. Olohuoneen sain laitettua, mutta paperia sun muuta sälää on kertynyt ja en tiedä, mitä pitäisi pitää.

Vaatteita mulla on aika vähän, mutta pitäisi varmaan nekin tarkistaa.

trina said...

Tuo poisheittäminen on helpompaa kuin uuden hommaaminen. Olen huomannut, että kirppikseltäkin tulee helposti ostettua, kun ajattelee, että eihän tämä ole uusi ja niin halpakin. Päätin kesällä, että en osta kirppikseltäkään kuin tarpeeseen, vaikka olisi kuinka ihana vaate. Kun niitä kuitenkin kertyy liikaa kaappiin eikä raaski heittää pois.

Nan said...

Yvioon: olen huomannut, että ajan myötä tavaraa kerääntyy ja asunto muuttuu sekaisemmaksi ja täydemmäksi. Sitten, kun tilanne pääsee pahaksi, siivoamiselle ei näy loppua. Oma kotini on päässyt sekaistumaan liiaksi, joten olen tooodella tympääntynyt jo sen kuntoon laittamiseen.

Trina: minäkin olen tehnyt päätöksen, että en osta kuin tarpeeseen, kun pois en raaski juuri mitään heittää. Olen lisäksi antanut itselleni luvan ostaa kauniita ja erikoisia vaatteita, vaikka en tarvitsisikaan, koska oman makuni mukaisia, värikkäitä ja kauniita vaatteita on todella vaikea löytää.