Friday, January 04, 2013

Mitä vuosi sitten tuuminkaan?

Tein vuosi sitten itselleni uuden vuoden lupauksia. Se olikin oikeastaan kiva idea sikäli, että nyt on mukava lukea, mitä silloin mietin ja miten vuoden aikana onkaan käynyt. Lupaukseni löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Tähän kirjaan ne vain otsikkotasolla.

  • Pyrin tekemään mahdollisimman paljon uusia asioita. Tämä lupaus on osoittautunu vuoden aikana ehkä haastavimmaksi. On turvallista pysyttäytyä vanhoissa tavoissa toimia ja ajatella, joten uudenlaisten toimintatapojen keksiminen on ollut vaikeaa. Aika vähäksi jäi siis raportoiminen tänne blogiinkaan. Luulen kuitenkin, että olen avautunut uusille asioille ainakin ajatusten tasolla, vaikka käytäntö ei aina olisikaan seurannut perässä. Tämä lupaus on ehdottomasti suurempi kuin miltä se kuulostaa. Se vaatii ensin ajatustason muutoksen. Tämä lupaus on sellainen haaste, että haluan jatkaa sitä tänäkin vuonna.
  • Siivoan varastoni. Minä todellakin siivosin varastoni täysin. Poistin paljon turhaa ja ikäviä muistoja herättäviä tavaroitani ja säilytettävät siirsin kunnollisiin laatikoihin.
  • Huolehdin kehostani. Tällä tarkoitin lähinnä sopivaa liikuntaa sekä määrällisesti että laadullisesti. Liikuin viime vuonna enemmän kuin edellisenä vuonna. En potenut häiritseviä vaivoja ja muutin liikkumistani aiempaa monipuolisemmaksi.
  • Opettelen stressinhallintaa. Minä todellakin olen opetellut leppoisampaa suhtautumista asioihin ja elämään yleensäkin. Välillä se on onnistunut hyvin ja välillä heikommin, mutta suunta on oikea. En nyt esimerkiksi stressaa ja pelkää uutta ja epävarmaa niin paljon kuin voisin.
  • Löydän uuden suunnan elämälleni. Kyllä, olen löytänyt uuden suunnan, josta en tiedä, mihin se johtaa. Jännittävää :)

Mietin viime vuonna, että nämä "lupaukseni" toimisivat minulle kannustimena. Minusta tuntuu, että niin tapahtuikin. Pääsääntöisestihän saavutin tavoitteeni ja se ilahduttaa. Olisikohan nyt sitten aika luoda itselleni uusia "kannustimia"? :)

3 comments:

Hehkuvainen said...

Lupaus on aika painava sana, mutta sinä olet uskaltanut tehdä lupauksia ja vieläpä täyttänytkin ne suurelta osin. Minä en tee uudenvuodenlupauksia, mutta ideoita voin heitellä ilmaan. Ideoita, ajatuksia, suunnitelmia, tavoitteita, kannustimia ja hyviä aikeita :).

Tuulia said...

Hienot lupaukset ja aika hyvin olet toteuttanutkin asioita. Minulla on kaikki jäänyt vähän puolitiehen, eli samat asiat voisi taas yrittää aktivoida. Jotenkin tammikuussa aina kaipaa uudistumista.

Nan said...

Hehkuvainen: lupaus on painava sana. Oikeastaan omalla kohdallani parempi tässä olisi "tavoite", koska nuo "lupaukseni" ovat oikeastaan olleet tavoitteita, asioita, joita olen halunnut tehdä ja saavutttaa. Tavoitteet kannustavat, kun ne ovat realistisia, riittävän pieniä ja saavutettavia. Hyviä ideointeja sinulle, uusi vuosi on hyvä hetki pohdiskella elämänsä suuntaa :)


Tuulia: kyllä, tammikuussa kaipaa uudistumista. Minulla se johtuu myös valon lisääntymisestä, joka innostaa pohtimaan uusia asioita. Aivan kuin lisääntyvä valo valaisisi aivan uusia asioita. Innostavia lupauksia ja valoa päiviisi!