Tuesday, October 29, 2013

Yllättävä talouden tasapaino

Olen suurimman osan vuotta elänyt siinä ajatuksessa, että elän loppuvuoden lähinnä säästöilläni. Olen pitänyt sitä väistämättömänä tosiasiana, kun opiskelijana tuloja ei vain juurikaan ole. Erittäin suureksi yllätyksekseni olen nyt kuitenkin laskeskellut, että minun ei tarvitsekaan koskea säästöihini! Tämän vuoden niukat tuloni riittävät menoihini! Huikeaa! Olen tosi iloinen siitä, että asiat näyttävät järjestyvän, vaikka etukäteen ei siltä näyttäisikään.

Olen huhtikuusta lähtien kirjannut menojani ja tulojani ja olen joutunut pettymyksekseni toteamaan menojeni olevan aika isot, eikä niissä karsinnan varaa enää juurikaan ole, johtuen lähinnä asumisen yleisestä kalleudesta. Sikäli oletin alkuvuodesta, että säästöistäni lähtisi loppuvuodesta kohtalaisen isokin siivu. Talouden tasapaino on iso ilo.

Muistan jonkun kommentoineen pari kuukautta (?) sitten, että tällainen välitila töistä ja muista suuremmista velvoitteista on ihana vaihe. Hänellä vaihe loppui työtarjoukseen. Minun on myönnettävä, että tämä haahuilun (ei mitään varmaa tulevaisuuteen liittyen) aika on ollut ihanaa, mutta niin se vain minullakin siirtyy tauolle saamani työtarjouksen vuoksi ;) Olen ihmetellyt, ketkä tässä maailmassa oikein saavat työtarjouksia, en minä ainakaan. No, maailma on yllätyksiä täynnä :) Työ vaikuttaa tosi kiintoisalta. Se on melko lyhyt pyrähdys, joten joskus alkuvuodesta palaan taas haahuilun maailmaan höystettynä taloudellisilla haasteilla - näillä näkymin. Kyllä asiat järjestyvät!

2 comments:

Hehkuvainen said...

On tosiaan iloinen yllätys, että budjetti oli pielessä juuri tuohon suuntaan :). Ja varmasti on iloinen yllätys myös työtarjous, onnittelut siitä! Olen aina ajatellut että työtarjouksia saavat vain hyvin erityslaatuiset ihmiset, ei niitä meikämannelle tule.

Olen ollut viime aikoina jotenkin tavattoman väsynyt, ja siksi lähes jokapäiväisissä haaveissa on kajastanut kuva totaalisesta irtiotosta työelämästä. Lottovoittoa odotellessa... :P

Nan said...

Hehkuvainen: kiitos onnitteluista :) Nyt ajattelen siten, että työtarjoukset ovat mahdollisia kenelle tahansa, joka on hoitanut hommansa hyvin. Luulen, että työtarjousten saamiseen tarvitaan erityisesti verkostoja.. joita minulla ei tosin juuri ole. Onpa ikävä kuulla, että arkesi syö voimia. Ehkä tämä syksykin on syynä? Onnea lottoamiseen ja voimia arkeen! Minunkin pitäisi varmaan lotota :P