Wednesday, May 19, 2010

Aikaansaaminen tuntuu hyvältä

Olen todennut täälläkin varmaan monta kertaa, että tuntuu hyvältä saada aikaiseksi yhtä ja toista! Olen vihdoin varannut aikoja, joita on pitänyt varata, ilmoittautunut tapahtumaan, johon pitää ilmoittautua, aikatauluttanut erään pienen reissun, päättänyt loma-ajankohtani, lukenut kirjoja ja blogeja, käynyt lenkillä useammankin kerran ja treenannut lihaskuntoakin. Tähän päälle olen vielä onnistunut olemaan jahkailematta töideni suhteen, joten olen niitäkin saanut tehtyä! Hurraa!

Olisipa aina tällainen vire, mutta kai se on vain hyväksyttävä, että aina ei ole ja että sekin on ihan ok. Välillä on hyvä ja välillä vähemmän hyvä ja se vaihtelu on vain normaalia elämää. Hyvänä hetkenä kannattaa tehdä niin paljon kuin siinä hyvässä "virrassa" saa tehtyä, jotta sitten huonompana hetkenä voi huilia.

Joustava mieli -kirjaa lukiessani olen tullut siihen tulokseen, että ajatuksissani on paljon muokattavaa eli minun lienee syytä ostaa kyseinen opus. Todennäköisesti hyötyisin kirjan lukuisista harjoituksista, joita en ole vielä juuri tehnyt kirjan lyhyen laina-ajan vuoksi. Jotenkin näin hyvässä "flowssa" ollessani minun on helppo ymmärtää kirjan yksi ajatus siitä, että emme ole yhtä kuin ajatuksemme ja tunteemme. Ajatukset ja tunteet ovat vain ajatuksia ja tunteita, joita voi tarkkailla ja antaa niiden mennä ohi. Minun ei myöskään tarvitse kuvitella lukuisten päässä pyörivien arvostelevien ajatusteni olevan jotenkin totta: ne ovat arviointeja kulloisestakin tilanteesta tai asiasta, eivätkä sen enempää. Helpottavaa!

5 comments:

pelle gudsson said...

Ihana lause tuo kirjoittamasi : ajatukset ja tunteet ovat vain ajatuksia ja tunteita, joita voi tarkkailla ja jotka menevät ohi. Jotain sellaista koin juuri itsekin tässä lähipäivinä ja sain siitä kirjoituksenkin aikaiseksi.

kte said...

Itse oon taas ollut hirmu laiska viime ajat. Mitään hyödyllistä ei tee mieli tehdä, siis siivota tai sellaista, kaikkea kuitenkin pitäisi touhuta.. toisin kuin ennen, tää tekemättömyys ei oo mua pahemmin nyt stressannut. Oon niin fiilisihminen, että jos ilman inspistä rupean jotain tekemään, niin siitä ei tuu mitään. Sitten kun innostun, saan siivottua tms. kunnolla ja hyvillä mielinkin (tosin aivan liian harvoin se inspiraatio siivousasioissa iskee!).

Nan said...

Pelle G: nuo hetket ovat tosiaan hyviä, jolloin ajatuksiaan voi seurata ikään kuin sivusta ja muuten mieli lepää. Ikävät tunteet eivät häiritse, eivät arvostelu ja muu mielen inhottavuus, voi vain Olla.


Kte: tuohan kuulostaa toisaalta hyvältäkin, että tekee silloin, kun inspis iskee, koska silloin se tekeminen sujuu eikä ahdista! Olen pyrkinyt itsekin tuohon, mutta joskus tosiaan noita inspishetkiä tarvitsisi "hieman" useammin... ja erityisesti just siivoukseen.

Pellon pientareella said...

Oi kuinka kuulostaa hyvältä :). Samaa filosofiaa tuntuu muuten kongitiivisessa käyttäytymisterapiassa olevan tosi paljon kuin Tollella, aika jännää. TÄytyy tosiaan lukea tuo kirja.

Nan said...

Pellon pientareella: näin on, tuossa kirjassa on kappale mm. läsnäolemiseen liittyen :) Mukavaa, kun on tuollaisia kirjoja, joista kokee saavansa paljon irti!