Saturday, September 01, 2007

Sähköpostien siivoamista

On aina yhtä kurjaa herätä aamulla järjettömän aikaisin - ja silti väsyneenä. Erityisen ikävää tuo on viikonloppuisin. Heräsin tänään siis joskus viiden jälkeen. Oli valoisaa ja ajatukseni singahtivat hereille liian nopeasti. Nukahtamisesta ei ollut enää toivoakaan, joten nousin ylös. Taas kerran toivon, että kunpa saisin nukuttua ENSI yönä.

Siivosin eilen erästä sähköpostilaatikkoani. Monenlaisia sähköposteja tuli vastaan, enimmäkseen merkityksettömiä, mutta jotkut postit pistivät silmään. Jo otsikon näkeminen toi mieleen kipua menneisyydestä. En toimi aina mielestäni ihan järkevästi, joten tälläkin kertaa kidutin itseäni vielä lisää lueskelemalla noita satuttavia viestejä. Mietin, että onko itseään hyvä muistuttaa joistain menneisyydessä tapahtuneista kipeistä asioista vai onko moisen tuskan lietsominen vain silkaa tyhmyyttä? En oikein tiedä, ehkä se on kumpaakin.

Joitakin ikäviä viestejä en poistanut. Minusta on niin hämmästyttävää lukea sellaisia syytöksiä, joissa minua syytetään jostain, mitä en ole tehnyt. Minusta tehdään myös syyllinen toisen ihmisen ongelmiin, vaikka olen ollut "vain" ystävä; kuunnellut toisen iloja ja suruja, vaikka omatkin murheet ovat painaneet hartioitani. Yrittänyt kömpelösti tukea, kun toinen ei ole nähnyt elämässä mitään hyvää. Myös toisen lähettämät parin rivin toiveet siitä, että toivottavasti kuolisin, ovat jotain käsittämätöntä. Missä tilanteessa voisi toivoa toisen, monivuotisen ystävän kuolemaa? Tai ihan kenen tahansa kuolemaa? Aivan kuin olisin tehnyt jotain hirvittävää... Hirvittävin rikokseni taisi lähinnä olla se, kun en suostunut laastariksi toisen erotuskaan.

Siispä säästin viestit. En sen vuoksi, että tahtoisin käyttää niitä hyväkseni toista vastaan joskus, vaan ihan vain muistuttaakseni itseäni, millaisia kummallisia asioita ihmissuhteissa voi tapahtua. Muistutukseksi myös siitä, että vaikka itse tahtoisi kaikkea hyvää, sanoisi paljon hyvää, olisi rehellinen ja luottavainen, toinen ei silti välttämättä ole tyytyväinen, koska ei saa haluamaansa. Toiselle ei riitä hyvä tahto ja keskustelemalla asioiden käsittely. On tilanteita, joita ei saa ratkottua mitenkään, koska toinen ei sitä halua. Tuo on hyvä muistaa.

No comments: