Tuesday, October 09, 2007

Pelkoja, pelkoja

Miten ihmeessä voi päästä eroon hylätyksi tulemisen pelosta? Olen luullut, että olen saanut käsiteltyä asiaa parempaan suuntaan, mutta en olekaan; ei tarvitse olla kummoinenkaan tilanne, kun alan pelätä. Pelkään, että minä en kelpaa, minua ei hyväksytä, minut hylätään. Kuvittelen jo mielessäni kaikenlaisia kauhukuvia, vaikka mitään hylkäämiseen viittaavaa ei olisi edes tapahtunut. Mielikuvitukseni laukkaa kuitenkin jo tuhatta ja sataa, ja möröt mielessäni nauravat.

Tuo pelko on tosi raskas ja raastava, ja jään pyörittelemään sitä mieleeni ihan liian pitkäksi aikaa. Se on läpitunkevaa ja viiltävää. Se ahdistaa ja voi tulla jopa painajaisina uniini.

Haluaisin jotenkin saada käsiteltyä pelkoni jotenkin järkeilemällä; siten, että mietin asiaa aikani (ei liian pitkää aikaa) ja sitten asia ei tuntuisi enää niin pahalta. Se ei olisi enää iso mörkö, vaan pieni ikävä asia. Silloin se ei ehkä pääsisi liian hallitsevaksi ajatuksiini, jolloin ahdistuisinkin vähemmän. Jotenkin tuo tuntuu vain toiveajattelulta juuri nyt.

No comments: