Friday, May 16, 2008

Minun unitaloni

Kyllä se niin on, että hyvä seura ja todella maistuva ruoka tekevät ihmeitä ololle; vieläkin suupielet nykivät korviani kohti, kun ajattelenkin asiaa :)

Olen nähnyt viime aikoina runsaasti unia. Eräs oli hieman hämmentävä tarina, jossa löysin kadonneen henkilön. Uni oli tunnelmaltaan omituinen, mutta ilo rikollisella tavalla kadonneen henkilön löytymisestä oli suuri.

Lisäksi olen taas nähnyt toistuvan talo-uneni. Tällä kertaa taloni oli hyvin pieni, niin pieni, että pelkäsin ihmisten ohikulkiessaan vahingossa potkaisevan sitä. Ulkokuori oli vaatimaton ja laudoitus vaaleansininen. Se seisoi suuremman talon vieressä ja hieman pelkäsin, että taloni jäisi sen varjoon.

Mietin unessani, että muuttaisinko taloon. Taisin tehdä päätökseni taloni sisälle astuessani, koska sisäpuoli oli ällistyttävän mielenkiintoinen! Se ei ollut hieno, vaan ennemminkin yksinkertainen, mutta pohjaratkaisu oli mahtava.

Talossa ei kuitenkaan ollut perustuksia, vaan se seisoi suoraan maan päällä, ja lattia oli kylmä.

Haluaisin uskoa siihen, että unet tarkoittavat jotain, koska näistä unista pystyn näkemään selkeitä "viestejä". Olen iloinen, että olen nähnyt näitä ajatuksia herättäviä unia, koska nämä ovat kuitenkin aika harvinaisia. Aika usein unimaailma tarjoaa jotain ahdistavaa pätkää.

5 comments:

Anonymous said...

Hei!
Unessa esiintyvän talon ajatellaan usein kuvaavan omaa minuutta. Ja tässä tapauksessa tällainen tulkinta on aika todennäköinen, eikä tunnu mitenkään kaukaa haetulta.
Untasi voisi tulkita siis niin, että pidät itseäsi ulkoisesti vaatimattomana, mutta sisältä hyvin mielenkiintoisena. Elämääsi ja minuuttasi varjostaa joku henkilö, jonka suhteen koet ehkä alemmuutta.
Talossa on kuitenkin ongelmia, koska siitä puuttuvat perustukset, on siis heikko ja hutera ja sortumisvaarassa. Koska eristykset puuttuvat, lattia on kylmä (persoonastasi puuttuu lämpöä?).
Kiinnostava uni joka tapauksessa.

Nan said...

Mielenkiintoista! Kiitos kommentistasi :)

Minullakin on ollut se käsitys, että talo kuvaisi minua itseänikin. Sikäli nämä toistuvat (!) talounet ovat mielenkiintoisia. Joka unessa talo on tosin hieman erilainen, mutta tietyt asiat näyttävät pysyvän samoina, kuten yksinkertainen ulkoasu ja mielenkiintoinen sisus. Taloni ovat aina myös vanhoja, mutta eivät välttämättä huteria.

Ei tämäkään talo näyttänyt huteralta, vaikka perustukset puuttuivat, seinät olivat vahvat (unessahan kaikki on mahdollista :) Toivottavasti persoonani ei ole kylmä...

Nan said...

Ai niin, unohdin mainita, että kyllähän tuossa tulkinnassasi perää on, kun ajattelee tämänhetkistä elämäntilannettani...

Anonymous said...

Kiva, että tulkintani kolahti ainakin jossain kohtaa oikeaan :)

Voihan siitä lattian kylmyydestä ja eristysten puutteesta ajatella niinkin, että rajapinta suhteessa ulkomaailmaan ei ole tarpeeksi paksu tai ylipäätään olemassaoleva pitämään ulkoa tulevaa kylmyyttä poissa.. ELi minuuden suojakerros on jotenkin liian ohut...
Terveisin Maria

Nan said...

Hei Maria,

kiitos mielenkiintoisista tulkinnoistasi :)

Minulla on taipumusta suojata itseäni liian vähän, kylmä todellakin pääsee helposti sujahtamaan sisälle ja syvälle, hyytäen.

Pitääkin pohtia, voisiko kyse olla tuosta minuuden suojakerroksen ohuudesta vai persoonan lämmön puutteesta (jotenkin vaikea uskoa tätä, mutta kaipa tuotakin vaihtoehtoa on mietittävä...). Unessa perustusten puute oli ongelma lähinnä siksi, että kylmä pääsee huokumaan lattian läpi liian helposti.

Näkisinpä ensi yönäkin jotain kivaa unta :)