Monday, February 09, 2009

Keskustelukumpaanin katse

Olen kuullut juttuja miehistä, jotka keskustellessa katselisivat lähinnän naisten rintoja ja välttelisivät katsekontaktia. Luulin kuitenkin oikeasti, että ei tuollaisia olisi olemassa... kunnes itse törmäsin sellaiseen.

On muuten äärikiusallista työkuvioissa keskustella työasioista tuollaisen miehen kanssa. On ensinnäkin vaikea suhtautua vakavasti hänen sanomisiin, ja muutenkin toki keskittyminen häiriintyy, kun toisen liian alas suuntautuva toljotus häiritsee. Mieleeni tulee jopa hieman väkivaltaiseen vivahtavia mielikuvia toimista, joita haluaisin käsilläni kyseisessä tilanteessa harjoittaa, mutta järkeni on onneksi estämässä tällaisia aikeita. Ei tuollaisesta voi oikein toiselle sanoakaan: "lakkaa tuo rintojeni tuijotus!"... ei, ei tuo toimi.

Luulen, että ei tuo mies tarkoita käyttäytyä noin juntisti. Ehkä hän ei oikein "osaa" normaalia katsekontaktia ja siten katse lähtee harhailemaan, jolloin se harhaillessaan osuu vähän turhan alas. Fiksumpi vaikutelma tulisi kyllä siitäkin, jos hän vaikka tuijottelisi kattoa tai seinää. Ei tuolle kuitenkaan mitään taida voida muuta kuin yrittää sietää. On vain uskomatonta, miten paljon tuo ärsyttää.

---

Vaihdoin vihdoin sivupohjan blogiini. Kiitokset kivasta pohjasta kuuluu Keisarin uudet vaatteet -sivupohjien tekijöille. Teillä on ihania sivupohjia, kiitos! :)

5 comments:

Hehkuvainen said...

Kaunis pohja :).

Ja kyllä, ärsyttäväähän tuommoinen silmien harhailu on. Tiedän itsestäni, että katseeni helposti harhailee, jos ujostelen juttukumppania, mutta en minä tissejä sentään tuijota (ainakaan toivottavasti).

Niin ja kiitos viimeisimmästä :).

Nan said...

Kiitos :) En arvannutkaan, että noita pohjia saa vaihdettua noin helposti.

Eihän se katseen harhaileminen välttämättä häiritse, mutta jos se harhailee lähinnä vain yhteen suuntaan (kasvoista tietyn matkaa alaspäin), niin se on tosi kummallista.

Kiitos sinullekin viimeisimmästä :) Oli iso ilo!

Omistushaluinen said...

Jumalauuuta mitä irstautta!

Ei ole hyvä mies tämä tissiintuijottelija, paha mies on tämä. On mies sekaisin tisseistä, vinksahtanut on miehen pää tissinpäästä mutkalle mennyt. Huono on tämä mies, mies muuttunut perverssiksi lahoksi mennyt.

Anonymous said...

Hmm. nyt luovuus kehiin: miten tuollaisesta tilanteesta voisi selvitä syyllistymättä itse huonoon käytökseen..

Vaikea uskoa, että kyseessä olisi ujous; jos mies ujostelee naista, niin en usko, että hän uskaltaisi ainakaan toljottamalla toljottaa niitä daisareitakaan. Hmm. entä jos sanoisi asian suoraan, jos moinen käytös vielä jatkuu, esim. että sinulle tulee kiusallinen olo moisesta toljotuksesta? Ja katsoa mitä tapahtuu..

Nan said...

Omistushaluinen: :D En usko, että kyse on tietoisesta toiminnasta, vaan jonkinlaisesta kyvyttömyydestä pitää "normaalia" katsekontaktia yllä ja sen myötä tulevasta sivutoiminnasta, jota ei itse huomaa. Tai ehkä ajattelen vain positiivisesti.

Anonymous: Koska luulen kyseessä olevan käytöstä, jota henkilö ei itse tiedosta, en uskalla tehdä mitään. Jos kyseessä olisikin vapaa-ajan riennot, asia olisi ihan eri, mutta kun kyseisen henkilön kanssa törmää työkuvioissa ajoittain, niin en halua hankaloittaa tilannetta. Asian esille ottaminenhan olisi ihan äärikiusallista. Saatanhan vaikka tulkita väärinkin?!