Wednesday, May 13, 2009

Ain hymyillen työtäni teen

Nyt taitaa olla työmaalla meneillään "ota kaikki ylhäältä sateleva kakka vastaan nöyrästi ja hymyillen" -teemaviikko. Hymyä pitäisi irrota, vaikka oloni ei sitä missään määrin mahdollista. Pitäisi ottaa käyttööni kai nyrkkeilysäkki, jotta voisin purkaa kiukkuani itseäni ja toisia vahingoittamatta. Olisi nimittäin pakko hillitä itsensä ja olla nöyrä alamainen, vaikka sisällä kuinka kiehuisi.

Näytteleminen on ärsyttävää, kun se tarkoittaa sitä, että pitää kätkeä sisälleen todelliset ajatuksensa ja tunteensa. Nyt olisi pakko kuitenkin taipua joka arkipäivä usean tunnin ajan hymyilemään ja esittämään ahkeraa, tyytyväistä ja ennen kaikkea nöyrää työntekijää. Onneksi osaan sulkea suuni usein liiankin hyvin, joten ehkä onnistun siinä nytkin. Olisi ehdottomasti itselleni parasta, että en avaudu millään lailla, koska siitä usein seuraa vain harmia. Epäsuosioon ei kannata joutua, koska se asema on varmasti hyvin pysyvä ja työelämä on muutenkin usein aika ärsyttävää. Epäsuosittuna se olisi varmasti vieläkin kamalampaa!

Niinpä siis pidän ärsyyntynet kiukuntuhahdukseni ja keskisormen osoittelut sisälläni. "Tallokaa ylitse kulkiessani ja muistakaa pyyhkiä jalkannekin minuun!" Ehkä ahkerimmille esimiesten pyllyn nuolijoille näytän hieman kieltäni, mutta ehdottomasti salaa muilta.

2 comments:

Ipo said...

Nyt veit kyllä täydellisesti sanat suustani! Voisin valittaa ihan täsmälleen samaa. En jaksais olla mikään helvetin koko maailman nöyrä kynnysmatto, mutta pakko kait on... ainakin teeskennellä jaksavansa. Niin mielettömän rasittavaa kuin se onkin!

Tuhannesti tsemppiä ja pitkäpinnaisuutta sulle!!

Nan said...

Kauanhan ihminen jaksaa olla nöyrä ja hymyilevä kynnysmatto, joka jaksaa kaiken?! En millään jaksaisi näytellä, mutta pakko on: hymyä pitää irrota vaikka väkisin ja tyytyväiseltä pitää näyttää. Oikeasti pelottaa se, että joskus tulee hetki, jolloin pää ei enää pidäkään, vaan ulos pääsee jotain painokelvotonta hysteriaa.

Kiitos ja samoin sinulle tsemppiä ja toooodella pitkää pinnaa! Yritetään kestää ja esittää hymyileväistä ja reipasta työntekijää, ja toivotaan samalla, että tällaista näytelmää ei tarvitsisi iäisyyttä esittää.