Tuesday, May 05, 2009

Terveisiä pankilleni

Tänään kaupassa koin miltä tuntuu, kun myyjä toteaa tililläni olevan riittämättömästi rahaa kympin maksaneisiin ruokaostoksiini (ei näillä sanoilla sanottuna, mutta asia sama), joita visa electronillani yritin maksaa. Olin todella yllättynyt, mutta arvelin vain olleeni turhan huoleton rahavarojeni vartija. Huoli alkoi kuitenkin kalvaa...

Kotona luonnollisesti syöksähdin katsomaan verkkopankista, että mitä ihmettä tililläni on tapahtunut. Vastaus: ei mitään, rahaa oli varmasti riittävästi kympin ostoksiini. Ostoksistani oli merkitty kaksi varausta, vaikka olin maksanut ne lopulta toisella kortilla.

Onneksi en ole erityisen herkkähipiäinen näissä asioissa, eli ei minua häiritse, vaikka muut asiakkaat olisivatkin tuijottaneet kassajonossa. Jotakuta toista olisi voinut kuitenkin suuresti häiritä. Ei tämä mielestäni ole mikään pikkujuttu.

Ei pankkien tietojärjestelmissä saa olla vikaa, vaikka tiedänkin, että täydellinen "viattomuus" onkin mahdotonta. Ei tällaista kuitenkaan saa tapahtua.

Jään odottamaan uutisointia tämän erään tietyn pankin tietojärjestelmäviasta. Ainakin aiemmin uutisointi on toiminut liiankin hyvin.

No comments: