Friday, May 08, 2009

Romuprojekti

Minulle on kertynyt vuosien varrella ihan käsittämätön määrä kaikenlaista tavaraa, josta suurta osaa en edes juuri koskaan käytä. Kotinikin tuntuu paikalta, jossa lähinnä säilytetään tavaraa, ei asuta. Tavarat vyöryvät niskaani sekä kotonani että varastossani ja minua ahdistaa: olisi niiiiin mukavaa, kun aina ei olisi tavaroita lattiat ja pöydät täynnä. Siksipä olen päättänytkin aloittaa romuprojektin.

Romuprojektissani luovun joka viikko kahdesta tavarasta (alkaen tästä viikosta) ja jokaisen uuden hankkimani kestotavaran vastineeksi luovun myös jostain vanhasta. "Tavaran" määrittelen itse siten, että se voi olla mitä tahansa sellaista, jota normaalisti säilyttäisin iäisyyden, kuten vaate, pinssi, kirja, monistenivaska, kynttilä jne.

Jatkan tätä projektiani niin kauan kuin minusta siltä tuntuu, ja luulenkin alun olevan erittäin helppo: tuskin maltan odottaa, että saisin vihdoin innostusta heittää tiettyjä tavaroita menemään. Kaiken järjen mukaan tavaramäärän pitäisi hiljalleen huveta, mikä toisi minulle tilaa ja keveyttä liiasta romusta. Vähemmällä enemmän - ja ainakin tämän projektin myötä tilaa ja hyvinvointia.

3 comments:

Hehkuvainen said...

Loistava projekti! Tsemppiä siihen :).

Mun pitäis tehdä kellarissa sellainen romuprojekti, että heitän surutta pois kaiken mitä en oikeasti ole käyttänyt kahteen vuoteen... Eihän se vaatisi kuin sen että aloittaisi.

Kyösti said...

Sama projekti pitäisi toteutta meilläkin.

Meillä on vuosittain pari hylkäyspäivää jolloin ylimääräistä tavaraa viedään kierrätykseen tai kaatopaikalle. Välillä tuntuu että se ei oikein riitä.

Nan said...

Niin, aina sitä tavaraa tuntuu useimmille kertyvän :) Vaikka en olisi jotain rompetta käyttänyt kymmeneen vuoteen, en siltikään saa sitä heitettyä pois. Siis oikeasti. Luulen kovastikin, että käytän sellaista tavaraa vielä joskus.

On minullakin noita päiviä, jolloin ahkeroin romumäärää pienemmäksi, mutta jotenkin tuntuu, että se ei auta. Toivottavasti tällainen pitkäjänteisempi projekti toisi paremman tuloksen... ja ehkä ostoksiaankin miettii tarkemmin, kun ostoksen myötä pitää luopua jostain vanhasta.

Tsemppiä teidän projekteihinne :) Alku aina hankalaa, mutta kyllä ylimääräisestä taakasta eroon pääseminen keventää.