Monday, May 25, 2009

Päivitystä vaatekaappiin - viikko 4

Oikeasti kaipaisin päivitystä vaatekaappiini, vaikka pidänkin suurimmasta osasta vaatteistani. Uudet vaatteet tuovat jonkinlaista muutoksen tuntua, vaikka niin oikeasti ei olisikaan, ja se piristää. En kuitenkaan ostele juuri uusia vaatteita, koska vanhojakin on riittävästi; tavoitteenani on nimittäin ostaa tarpeeseen, ei huvikseen... tosin tunnustan ostavani alusvaatteita ja sukkia varsin vapautuneesti, tosin tarpeeseen niitäkin.

Ostelin siis viime viikolla alusvaatteita 4 kappaletta ja 4 paria sukkia ja samalla mietiskelin romuprojektiani - jostain siis täytyy luopua. Päädyin karsimaan alusvaatteitani, koska niihin tuli nyt joka tapauksessa päivitystä: heitin kaikkiaan 10 alushousut pois (8 uusien hankintojen johdosta ja kaksi tämän viikon kiintiön vuoksi). Siis 10! Ja niitä oikeasti jäi... aika paljon jäljellekin. Kuittaankin siis tämän viikon romuprojektin pelkästään alusvaatteillani, joissa näyttää karsintavaraa olevan vielä jatkossakin.

Ostelen alusvaatteita ja sukkia hyvistä tarjouksista silloin, kun niitä sattuu vastaan tulemaan (mikä ei ole kovin usein). Kyseessä on kuitenkin kuluvimmat vaatekappaleet, joita menee rikki tai muuten huonoksi säännöllisesti, joten niitä täytyy joka tapauksessa ostaa joskus. Miksi siis ei hyvästä tarjouksesta, kun sellainen vastaan tulee? Koen säästäväni tällä, kun ostan vain tarjouksesta. Lisäksi hyviä alusvaatteita on todella vaikea löytää, joten jos jotain hyvää löytyy joskus tarjouksesta, niin sehän on pieni ihme.

Tunnustan kyllä hemmottelevanikin itseäni hyvillä ja pehmeillä alusvaatteilla. Suosin siis mukavuutta ja käytännöllisyyttä, ja mieluisten ja mukavien alusvaatteiden avulla voin saada pienen pientä lohdunhäivää ja hemmottelua arkeen. Pieniä iloja nämäkin.

2 comments:

Hehkuvainen said...

Projektisi etenee tosi hienosti! Olen yllättänyt itseni ja ostanut lyhyen ajan sisällä jopa neljä uutta vaatetta :o (puolustuksekseni sanon, että tarvitsin niitä, ja tottahan se on). Ja todella: jotain pitäisi kaapista heittää pois että uudet mahtuvat sinne...

Nan said...

Joo, ei ole tehnyt mieli ostella juuri mitään, kun tietää, että jostain pitää luopua :) Kyllähän tarpeeseen kannattaa ostaa, jos mahdollista :)