Friday, December 18, 2009

Joulua odotellessa

Tämä viikko on ollut varmaankin yksi ikävimmistä tänä vuonna. Olen tosi kiitollinen siitä, että on sentään viikonloppu: varsinkin töissä on ollut aikaa uppoutua ikäviin ajatuksiin ja töistä ei ole tullut mitään, mikä tuntuu kurjalta. On tapahtunut kaikenlaista ikävää ja myös se, että en ole saanut tehtyä oikein mitään, mitä olisi pitänyt, masentaa entisestään. Mieleni tekisi vain kadota sohvan pohjalle - tai oikeastaan tekisi mieli tehdä jotain tosi kivaa, mutta en jaksa keksiä nyt mitään.

En olekaan odottanut joulua näin paljon vuosiin. On tosi mukavaa, että tulee rauhoittumiseen tarkoitetut päivät, läheisten läsnäolo, kynttilöiden valo ja joululaulut. On todella jo aikakin. On ihanaa päästä pois kotoa edes hetkeksi, kun tuntuu, että kotinikin on alkanut "hylkiä" minua (tästä lisää joskus toiste).

Yritän nyt lohduttaa itseäni hyvällä syömisellä, elokuvien katselulla ja kirjojen lukemisella. Jotain pientä kivaa olen yrittänyt suunnitella viikonlopulle. Joululahjat on oikeastaan hankittu, mutta siivota pitäisi.

Joulu, joulu, olet erittäin tervetullut!

4 comments:

ipo said...

Mullakin on tänä vuonna niin, että minä, entinen ei-jouluihminen olen jotenkin muuttunut jouluihmiseksi. Todella odotan joulua! Odotan elämääni edes hetkeksi jotakin muuta kuin arjen harmautta!

Rentouttavaa ja mukavaa viikonloppua sulle + jouluisaa tunnelmaa! :)

Anonymous said...

Onneksi joulu on tosiaan tulossa ja saat tilaisuuden rentoutua läheisten seurassa. Itse odotan sitä kovasti myös työkiireiden jälkeen, olen myös tosi uupunut välillä.Jouluna näen taas vanhempani, veljeni,sisar- ja velipuoleni perheineen. Olen siinä onnellisessa asemassa että äitini on ollut niin avarakatseinen ja viisas että on säilyttänyt hyvät välit isääni eron jälkeen, että voimme istuutua samaan kahvipöytään. Toki heillä on ollut rajujakin riitoja avioliitossaan, mutta äitini on osannut jättää ne taakseen ja antaa niille oikeat mittasuhteet. Nautitaan joulun valmisteluista ja erityisesti jouluna läheisistämme ja rentoudutaan...
t. Minna

Hehkuvainen said...

Toivottavasti olet ehtinyt rentoutua. Ihanaa, kun nyt sataa hieman luntakin, tulee todella jouluisa olo :).

Nan said...

Ipo: kiitos :) Joulu on kyllä mukava katkos arkeen ja silloin tosiaan voi olla hetken maailmassa, jossa vallitsee rauha ja kaikilla on hyvä tahto :) Oikeassa elämässähän sellaista ei välttämättä ole... mutta tuo hetken rauha, kynttilät, oleminen ja läheiset - oi, sitä odotan!

Minna: voi, kun kuulostaa hyvältä. Hienoa, että sinulla on hyvä ja laaja perhe, se on rikkaus. Vanhempien hyvät välit eron jälkeen on lapsille suuri helpotus. Nautitaan ja rentoudutaan tosiaan nyt, kun voidaan :)

Hehkuvainen: joo, kiva päivä, kävinkin tosi pitkällä lenkillä :) On varsin kaunista juuri nyt. Olen kyllä rentoutunutkin, mutta mieltä painaa pari tosi raskasta asiaa... Avaudun toisesta kohta. En voi siis kotona olla oikein rennosti, mutta ihanaa, kun voin viettää joulun poissa kotoa.

--
Kiitos kommenteistanne ja ihanaa joulun odotusta teille! :)