Sunday, December 06, 2009

Harkittuja keittiöhankintoja - viikko 31

Minusta on tullut tarkka ostaja: nyt romuprojektin myötä en ole juurikaan tehnyt turhia "viihdeostoksia", eli ostanut jotain vain huvin vuoksi. Ostokseni ovat olleet lähinnä tarkkaan harkittuja, tarpeeseen tulevia hankintoja, kuten viime viikollakin.

Tein siis kaivattuja hankintoja keittiööni: kaksi paistinpannua, paistinlasta ja puinen kauha. Kaikki ovat kovasti toivottuja ja pitkään odotettuja. Hymyni on herkässä varsinkin, kun hankintani ovat osoittautuneet nappivalinnoiksi. (Jos jotakuta kiinnostaa, niin ostin Skeppshultin valurautapannun ja HeiRolin kannellisen Cerasafe-paistokasarin.)

Keittiöstäni ei poistoja heru, vaan ennemminkin minun olisi syytä tehdä sinne jopa lisää hankintoja. Kun kerran ostin myös uuden hiusharjan, niin painotan poistoissani tällä kertaa hiustuotteita. Siispä pesen ja laitan kierrätykseen kolme kankaista hiuspantaa, joiden suurin vika on rehellisesti sanottuna väri. En tiedä, huolitaanko tuollaisia keräykseen, mutta laitan ne kuitenkin.

Näiden lisäksi poistan myös neljä sekalaista hiusten kiinnitykseen tarkoitettua "juttua", millä niitä sitten nyt kutsutaankaan :) Kaikenlaisia hiuksiin liittyviä "juttuja" on kertynyt nurkkiin ihan haitaksi asti - varsinkin, kun en yleensä edes käytä niitä. Ne vain joskus näyttivät kaupan hyllyillä varsin kivoilta - huono peruste ostoksille.

Suosittelen kyllä vastaavasti ostamaan käytännöllisiä keittiötarvikkeita: ruokaa täytyy aina laittaa, joten laadukkaat ja käytännölliset välineet helpottavat arkikokkailuja todella paljon! Suosittelen ainakin noita kahta hankkimaani pannua :)

2 comments:

Anonymous said...

ootko paistanut jo pannulla? Hyvän paistinpannun löytäminen on saakelin vaikeaa: joko "hyvään" ja kalliiseen pannuun palaa kaikki kiinni, tai sitten pinnoite menee pilalle alta aikayksikön?

Maria

Nan said...

Hyvän pannun löytäminen on tosi vaikeaa! Kyllästyin tefloniin, joten päätin jättää sen aikakauden taakseni (minulla on samoja kokemuksia kuin sinulla).

Olen paistanut molemmilla pannuilla (ostin kaksi pannua hieman eri käyttötarkoituksia varten) ja kokemukset ovat olleet tosi hyviä - tosin pitkäaikaiskokemuksista en vielä tiedä.

Ensimmäinen paistokerta emaloimattomalla valurautapannullani aiheutti ruoan kiinnijäämistä pannuun. Tästä syystä (ja vaikka pannu olikin jo rasvapoltettu tehtaalla), pannu rasvapoltettiin vielä pariin kertaan (uunissa). Tämän jälkeen ruoka ei ole enää jäänyt kiinni! Eli rasvapoltto ja paistaminen korkeassa lämpötilassa näyttävät olevan valurautapannulle tärkeitä. Esimerkiksi lettuja voi nyt paistaa helposti - pieni nokare rasvaa riittää ja lettu ei todellakaan jää kiinni. Hämmästyttävää :) Paistorasvana olen käyttänyt lähinnä kylmäpuristettua kookosöljyä ja jossain määrin voita, kun näiden pitäisi kestää paremmin korkeampia lämpötiloja kuin öljyn. Paistinlastana teräksinen lasta on ihan ehdoton.

Cerasafe näyttää materiaalina olevan vieläkin hylkivämpi kuin teflon - tosi liukas siis. Siihen ei näytä mitään tarttuvan kiinni. Olen päättänyt käyttää tätä pannua varsin miedoilla lämpötiloilla, vaikka pinnoitteen pitäisi kestää korkeampia lämpötiloja kuin teflonin. Aion käyttää myös pelkästään puisia paistinlastoja.

Toivon, että tämä pannuyhdistelmä olisi nyt pitkäikäinen, turvallinen ja huoleton! :)