Monday, December 14, 2009

Päivän pieniä iloja

Olen seurannut, kuinka ainakin Pellon pientareella ja Leppoistaminen -blogeissa blogien kirjoittajat kirjaavat tekstiensä lopuiksi Päivän pieniä iloja. Niistä tulee kiva olo: elämässä on oikeastaan paljon pieniä ilonaiheita, jotka helposti jäävät (ikävän) arjen jalkoihin.

Harkitsin pitkään, että alkaisin itsekin kirjata pieniä ilojani, mutta en taida kuitenkaan ihan säännölliseen kirjaamiseen alkaa. Voisin silti joskus yrittää muistaa huomioida elämässäni tapahtuvia pieniä positiivisia asioita, jotta ne eivät unohtuisi, vaipuisi kiitollisuuteni ulottumattomiin. Olen kuitenkin tosi kiitollinen kaikesta hyvästä, pienestäkin.

Tänään on tapahtunut muutama hymyilyttävä asia. Suurin on ehkä harjoitustyöstäni saamani paras arvosana ja hurjan hyvä kirjallinen palaute. Minä osasin ja onnistuin :) Lisäksi selkävaivani on osoittanut elkeitä, joiden mukaan se voisi olla menossa parempaan suuntaan. Kävin myös tosi kivan, vaikkakin lyhyehkön keskustelun, josta tuli hyvä mieli.

Näiden voimin jaksaa taas yhden väsyttävän maanantain :)

7 comments:

Jenniina said...

Toihan on kiva idea! Sais vähän enemmän tekstiä postauksiinkin((=

Hehkuvainen said...

Sain kerran päälääkäriltä käskyn pitää hyvien asioiden päiväkirjaa. Aika kauan sitä pidinkin. Ja kyllä sitä huonoinakin päivinä jotain kirjoitettavaa löytyi. Se teki hyvää, huomasi sen ettei elämä tosiaan ihan täysin huonoa ole :).

Nuorallatanssija said...

Hei Nan,

mielenkiintoisia kirjoituksia sinulla. Jään seurailemaan.

trina said...

Hienoja iloja sinulla! Opiskeluonnistumisista kannattaa iloita rutkasti, terveyskin on niin tärkeää elämässä ja tietysti kaikki hyvä mikä liittyy muihin ihmisiin tuo lämpöä elämään!

Pellon pientareella said...

Onnea hienosta opintotyöstä! Kyllähän ne pienet ilot ilahduttavat. Monesti mietin myös asioita, joista olen / voi olla kiitollinen. Sekin tutkimusten mukaan tukee onnellisuutta, että huomaa olla kiitollinen. Noita pieniä iloja on itse asiassa yllättävän helppo löytää, kun vain muistaa miettiä. Kiva jos selkäsi voi paremmin.

Anonymous said...

Mukava että olet löytänyt elämässäsi iloisiakin hetkiä! Yritän itseäni usein muistuttaa, että pitäisi nauttia niistä pienistäkin iloisista asioista, joista voisi sitten huonoina hetkinä ammentaa voimaa.

Minulle on ainakin niin tyypillistä oikein kieriä siinä huonossa olotilassa, ja unohtaa se että onhan elämässä tapahtunut ihan hyviäkin asioita.

Kirsi

Nan said...

Jenniina: juu, idea on kiva :)


Hehkuvainen: tuo on kyllä hyvä keino herättää itsensä huomaamaan ne hyvät asiat elämässä, kun ne huonot saavat helposti turhan suuren osan pään sisällä.


Nuorallatanssija: tervetuloa :) Sinunkin blogi näyttää mielenkiintoiselta.


Trina: juu, niin on! Itse arvostan erityisesti kaikkea kivaa, joka liittyy toisiin ihmisiin.


Pellon pientareella: kiitos :) Olen miettinyt paljon myös tuota kiitollisuusasiaa: uskon, että sekin vaikuttaa onnellisuuteen. Minulla on monta syytä olla kiitollinen ja olen siitä iloinen. Selkäni tilanne vaihtelee, mutta kyllä se silti on varsin hyvässä kunnossa. Yritän vain estää sitä menemästä oikeasti huonoon jamaan :)


Kirsi: Minäkin kierin "mielelläni" huonossa olotilassa (siis en halua sitä, mutta näin vain tapahtuu). Kyllä useimmiten löytää edes jotain pieniä iloja, kun niitä oikein miettii. Tärkeää olisi juuri huomata ne, koska ne todellakin auttavat huonona hetkenä. Yritetään olla kierimättä ;)---
Kivaa viikon jatkoa!