Wednesday, December 23, 2009

Joulurauhaan laskeutumista, hyvää joulua!

Mieleni ei ole vielä ymmärtänyt, että nyt on aika hellittää, vain olla. Se yrittää kehitellä jostain huolia taukoamattomana virtana: "entä jos..", "mitä jos...", "mahtaakohan se...". On kovin pinnistelevä olo, kun uupumus ei meinaa väistyä rauhoittumisen tieltä.

Olen saanut kovalla vaivalla siivottua ja myrkytettyä kotiani, mihin olen tyytyväinen. Suurimmat toukkaesiintymät olivat keittiössä, eli hellan alla ja takana sekä siivouskomerossa. Molemmat on nyt myrkytetty sekä pitkät pätkät listoja eri huoneissa. Kiinteät kaappini olen kironnut moneen otteeseen: mikä idea on tehdä kaappeja, joiden alle ei näe purkamatta koko kaapistoa? No, ihan kaikkea en siis ole myrkyttänyt, joten tuleva jännittää. Joka tapauksessa parin viikon päästä jonkinlainen toinen kierros (siivous + myrkytys) on luvassa. Onneksi makuuhuone on mahdollisimman kaukana keittiöstä.

Nyt pitäisi päästää mieli irti toukista, arjesta, työstä ja tekemättömistä opiskelutöistä. Nukkua ensi yö vihdoinkin kunnolla, antaa kaiken olla. Yrittää muistaa, että ei asiat murehtimalla etene. Eikös se Benjamin Franklinkin jotain todennut, että "Murehtiminen on kuin keinutuolissa istumista. Tekemistä riittää, mutta homma ei etene."

---

Oikein hyvää ja rauhallista joulua kaikille!
Muistakaa olla murehtimatta turhia :)

10 comments:

trina said...

Rauhaisaa ja huoletonta joulunaikaa sinulle myös!

AAMU said...

Mutta keinutuolissa istuminen ei ole murehtimista, vaan sitä, että on vain siinä paikallaan, ja antaa keinuvan liikkeen tuudittaa itseään unelmiin ja uniin asti. Muuten niitä ei tavoita.

Hehkuvainen said...

Leppoisaa joulunaikaa :).

kte said...

Joulun ja mielen rauhaa!!

Pilviharso said...

Hyvää Joulua sinullekin!

Anonymous said...

Oikein hyvää ja rauhallista joulunaikaa sinne sinullekin halien kera!

Ipo said...

Leppoisan rauhallista joulua sulle! :)

Nan said...

Kiitos teille kaikille! Kaikkea hyvää joulun viettoihinne. :)


Aamu: eihän se murehtimista olekaan. Keinuva liike on turvallista, mikä voi kuljettaa ajatukset mihin tahansa asti, vapauttaa. Haluaisinkin keinutuolin itselleni.

pelle gudsson said...

Olipa niin loistava tuo Franklinin vertaus murehtimisesta, että laitanpa sen blogiini ilmoittaen myös sen löytöpaikan, eli antoisan blogisi. Kiitos kirjoituksistasi ja siunattua uutta vuotta sinulle.

Nan said...

Kiitos kauniista sanoistasi! Kiitos myös kirjoituksistasi ja kaikkea hyvää sinullekin uuteen vuoteen!