Thursday, January 10, 2008

Kiukun jälkeen seilataan rauhallisemmilla vesillä

Eilinen kiukku, ärtymys ja tuskastuminen meni vihdoin ohi ja tänään päässä vallitseekin jo jonkinlainen rauha, hyvä niin. Kai välillä pitää päästää pahaa oloa pois, antaa vitutuksen virrata ja raivon räiskyä, jotta ajatuksissa olevat jumit ja tukkeumat pääsevät liikkeelle.

Asiat palailevat taas oikeisiin mittasuhteisiinsa. Vaikka mielessä painaa monikin asia, nyt osaan taas paremmin nähdä asioiden todellisen tilan. Möröt ovat taas hetkeksi vaipuneet kuoppiinsa.

2 comments:

mari said...

Hyvä kuulla, että pahin ärsytys meni ohi. Minua ystävät aina lohduttavat sillä, että kaikki tunteet ovat sallittuja ja minulla on niihin oikeus. Halutessaan saa siis olla vihainen ja purkaakin sitä. Minua usein rauhoittaa jo pelkkä tieto siitä että tämäkin tunnetila on OK, vaikkei tunnukaan hyvältä.

Nan said...

Olet oikeassa, että kaikki tunteet ovat sallittuja. Olen opettelemassa sitä, että muistaisin tuon asian silloinkin, kun sisältäni pursuaa ikäviä tunteita. Olen liian hyvin oppinut kapseloimaan negatiiviset tunteeni sisälleni. Ne eivät juuri näy ulospäin eikä ainakaan sellaisina kuin ne oikeasti ovat, eli ärtymys voi näkyä vain yleisenä synkkyytenä ja hiljaisuutena.

En ole uskaltanut näyttää negatiivisia tunnetilojani kenellekään. Tämä johtuu siitä, että minulla on suunnaton hylätyksitulemisen pelko, ja lisäksi en tunne olevani oikeutettu ikäviin tunteisiin.

Minulla on siis paljon opettelemista siinä, että en puristaisi tunteitani sisälleni möykyksi vaan uskaltaisin antaa niiden tulla esille. En tiedä miten uskallan ja opin... mutta olisi kai pakko oman hyvinvointini vuoksi.