Saturday, April 26, 2008

Saunaa ja siideriä

Lauantai-iltaani kuuluu tällä kertaa saunaa ja siideriä. En varsinaisesti edes pidä siideristä mitenkään erityisesti, mutta kun en ehtinyt vähän väkevämpiä alkoholijuomia myyvään liikkeeseen, niin minun oli tyytyminen vähän laimeampaan nesteeseen tällä kertaa.

Niin joo, jotta nyt ei tulisi ihan väärä käsitys alkoholinkäyttötottumuksistani, niin juon sitä varsin harvoin ja silloinkin vain sen verran, että on mukavaa sekä sinä iltana että seuraavana aamuna. Tänään koin olevani pienen määrän tarpeessa; siideri yhdistettynä saunomiseen voisi auttaa minua rentoutumaan ja unohtamaan huoleni edes hetkeksi.

Tänään sää oli aivan uskomaton: olen viettänyt suuren osan päivästä ulkona auringossa, kävellen ja istuskellen, lintuja kuunnellen ja vettä ja heräävää luontoa katsellen. Kuulin myös, kun sammakot kirmailivat lammikossa (kutupuuhissaan?) ja isot kalat loiskuttelivat järvessä ilmeisesti syöksyessään sapuskansa perään. Heräävässä luonnossa on todellakin sitä jotain: tunsin, kuinka luonnon rauha ja eläinten ja lintujen kevätilo toi minullekin pientä lohtua. Hymyilin paljon, vaikka muutama kyynelkin lipsahti kastelemaan poskeni.

Mukavaa, kun on viikonloppu ja saa nauttia keväisestä luonnosta. Pieni ilo, mutta niitä tarvitaan. Taidan mennä ulos huomennakin.

No comments: