Thursday, March 05, 2009

Huonoja unia

Minä olen nyt kohta kaksi viikkoa nähnyt melkein joka yö huonoja unia. Mihin voisin valittaa? Ei minua enää huvita katsella niitä, ne ovat huonoa viihdettä. Ensin oli tarjolla mörköunia, joihin heräsin säikähtäen. Sitten teemaa vaihdettiin inhottaviin pikkuötököihin, kovakuoriaisiin ja kotiloihin (nuo siis olivat unessa tosi ällöjä) ja nyt sitten olen päässyt eläytymään yhteen perinteisimmistä painajaisistani, joissa minulla on kiire johonkin ja juoksen loputtomia käytäviä yrittäen ehtiä (enkä tietenkään ehdi). Plääh, nytkö pitäisi olla levännyt olo, kun olen kiirehtinyt koko yönkin?!

---

Asiasta ihan toiseen. Eilen illalla odotellessani huonoja uniani, niin pohdin, että mitähän aloja hallituksen ennustama tuleva työvoimapula (kun kerran täytyy eläkeikääkin nostaa) erityisesti koskee. Olisi kiva, jos hallitus voisi nyt vinkata heitä, jotka koulutuksiin hakevat, tai muuttaa opiskelijamääriä sen mukaisesti. Eipä kuitenkaan näy mitään tuollaista tapahtuvan. Kai se olisikin jotenkin turhan monimutkaista pohdittavaa kaikenmaailman lexnokioiden ja muiden "tärkeiden" päätösten rinnalla. Helpompaa on kai vain tehdä yksinkertaisia päätöksiä diktaattorin elkein.

2 comments:

ipo said...

Ei tämä äkillinen eläkeiän nostopakko tosiaan mistään uhkaavasta työvoimapulasta johdu, vaan juuri läpi nuijitusta työnantajien KELA-maksun poistosta (mikä vaikeuttaa eläkkeiden maksamista). Todella surkeaa, sanon minä! :(

Nan said...

Ipo: näinhän se on, ja uskon myös, että tuo päätös oli yhtenä syynä taas tähänkin ratkaisuun. Surkeaa.

Tuo kirjoitukseni työvoimapulasta oli oikeastaan vinoilua siihen liittyen, että oikea ongelmahan tällä hetkellä on työpaikkojen puute. Kestää sitä työvoimaa pukata työttömien armeijaksi lisää ja lisää, ei se paranna huoltosuhdetta. Tosin, kyllähän halvemmaksi tulee maksaa työmarkkinatukea kuin eläkettä... Kai.