Tuesday, March 31, 2009

Löydetty raha

Valitsin eilen kotireitikseni alkuperäisestä suunnitelmastani poikkeavan reitin ja kas - sehän kannatti: löysin maasta viiden euron setelin. Seteli köllötteli katoksen alla suhteellisen kuivana, vaikka muuten olikin märkää ja tuulista. Pälyilin tovin ympärilleni ja mietin, että mitä ihmettä setelille tekisin: ehkä sen omistaja palaa hetken päästä huomattuaan setelin kadonneen? Juuri ketään ei kuitenkaan näkynyt ja myöhäkin oli, joten nappasin sen itselleni.

Olen nyt kuitenkin onnistunut kehittelemään itselleni pienen moraalisen ongelman: aivan kuin olisin varastanut setelin. Monellehan viisi euroakin on iso raha ja mikä ihmeen oikeus minulla oli se napata. Nyt seteli napottaa eräällä tuolillani ja en tiedä, mitä sille tekisin. Hölmöä miettiä tällaista - tiedän - mutta en pidä varastamisen tunteesta, vaikka se olisikin kuviteltua.

Muuten olen viime päivät nauttinut siitä, että iso läjä kiireitä on nyt takana. Olen voinut nauttia vapauden tunteesta ja voin todellakin sanoa, että olen Nauttinut. Pelkään jääväni koukkuun tähän ihanuuteen, mutta kyllä se oravanpyöräkin vielä odottelee kipittäjäänsä. Näinhän se menee, että vapaus on vain hetkellistä, mutta sitä ennen voin nauttia siitä, että tiedossani on nyt ihanan useita vajaita työviikkoja, monestakin syystä johtuen. Enkä mieti tulevaa, vaan nautin auringonpaisteesta, kevään etenemisestä ja yrttipuutarhan suunnittelemisesta :)

3 comments:

Anonymous said...

voivoi sinun ankaraa yliminääsi! Tuskin se seteli olis alkuperäiselle omistajalleen päätynyt, vaikka se olisikin huomannut setelin kadonneen. Seuraava ohikulkija olisi sen siitä napannut ja tuhlannut sen kevein mielin johonkin kivaan ja turhaan. Tee sinä samoin!

terv. Maria

Hehkuvainen said...

Tuntisin luultavasti samoin - ja olisin myös sitä mieltä että se olisi typerää :D. Jos omatuntosi ei salli sinun käyttää sitä itseesi (mikä olisi mielestäni ihan sallittua), niin laita se hyväntekeväisyyteen. Eiköhän jostain löydy joku kohde, jolle haluat lahjoittaa viisi euroa :).

Nautinnollista viikonjatkoa!

Nan said...

Maria: tuppaan olemaan varsin ankara toisinaan :\ Olen kyllä samaa mieltä, että ei se seteli olisi varmaankaan oikealle omistajalleen päätynyt, kun se oli illalla sellaisessa suojaisessa paikassa.

Hehkuvainen: kiitos, viikko on ollut yllättävän kiva! Enköhän keksi viitoselle käyttöä, jotain kivaa itselleni tai jollekin toiselle :) Hämmentävää löytää noin "iso" raha :) Kaunista viikon jatkoa!