Thursday, February 14, 2008

Ystävänpäivä

Hyvää ystävänpäivää! En ole oikeastaan kovinkaan kiinnostunut tällaisista päivistä, mikä johtuu osittain siitä, että minulla ei ole kovinkaan montaa ihmistä, joille voin sanoa tai lähettää toivotuksia. Toisaalta minusta on mukavaa, jos ystäviä muistaa muulloinkin; ei siihen erillisiä päiviä tarvita.

Olen saanut ystävänpäivä-toivotukset tähän mennessä kahdelta ihmiseltä: läheiseltä ystävältä sekä ihan täysin tuntemattomalta ihmiseltä. Ei varmaankaan kovin hyvä saldo... mutta iloinen olen noistakin. Omia toivotuksia olen lähettänyt tai sanonut lähinnä ihmisille, joiden kanssa olen ollut tekemisissä eilen tai tänään. Kaikilta ei ole vastausta tullut.

Tällaiset päivät helposti stressaavat, koska minulle tulee helposti syyllisyys "muistamattomuudestani", vaikka kyse ei ole siitä. Tämä päivä ei vain ole mitenkään erityisen merkityksellinen minulle - kuten ei ole vappu, juhannus tai joulukaan. Tämähän johtuu kyllä karusti enimmäkseen siitä, että minulla ei ole juuri ihmisiä, joiden kanssa voisi olla mahdollista juhlistaa yhtään mitään. Vähilläkin ystävilläni/tutuillani on omat kuvionsa, omat elämänsä, ja minä olen yksinäinen susi, joka teen juhlapyhinä samaa kuin arkisinkin. Yritän tosin niinä päivinä tavallistakin sinnikkäämmin unohtaa murheeni siitä, että minulla ei ole "perhettä" (perheellä tarkoitan tässä läheisiä ihmisiä yleisesti). Se on vaikeaa.

Kaikeasta tästä alakuloisuudestani huolimatta hyvää ystävänpäivää kaikille tänne eksyville. Iloitaan ystävistämme, on heitä sitten paljon tai vähän.

4 comments:

Ipo said...

Hyvää ystävänpäivää, Nan! :)

Mä en tiedä jaksanko omassa blogissani toivotella mitään. Oon taas vaihteeksi ihan nukahtamispisteessä ja lisäksi jonkinlaisessa flunssassa. (Äää... ei pitäny valittaa, mutta jotenkin lipsahti, anteex!)

Palaga said...

Myöhästyneet ystävänpäiväonnittelut sinulle!

mari said...

Hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää ja oikein hyvää ja rentouttavaa tulevaa viikonloppua.

Nan said...

Kiitos :)

Ipo: valittaminen on ihan sallittua :)