Thursday, June 12, 2008

Suomen kesä

Ensin on liian kuuma ja sitten perään liian kylmä: tyypillistä Suomen kesää! Olisin paljon tyytyväisempi, jos sietäisin paremmin sekä kuumaa että kylmää: helle saa minut tuskaisen kireäksi ja hieman kiukuttelevaksi ja tolkuton paleleminen lamaa enkä pysty muuta ajattelemaankaan kuin palelemista ja lämpöön hakeutumista järjellisen ajattelun hiipuessa hiljalleen lisääntyvän tärinän myötä.

Minulle sopisi melko tasaiset lämpötilat, juuri sellaiset, että hyvillä varusteilla selviäisi hieman viileämmässäkin. Sadekaan ei ole erityisen ikävää, kun on siihen sopivat vaatteet ja kengät. Liian tuulinen sää on usein tosi kamala riippumatta lämpötilasta, koska sitä vastaan ei voi oikein suojautua muuten kuin tuulipuvulla eikä sekään vie itse tuulta pois, vaan vain lisää lämmöntunnetta.

Hellettä vastaan ei voi suojautua oikein mitenkään, siksi se onkin usein kurja sää. Ainoa asia, jonka vuoksi hyvin satunnaisesti kaipaan hellettä on uiminen: rakastan järvessä uimista, mikä on yllättävää itsellenikin, koska olen vilukissa ja pelkään, että hauki puree varpaaseen (tai johonkin vielä ikävämpään paikkaan).

En siis oikein tiedä, mitä toivon Suomen kesäsäältä. Kaipa jotain mukavan lämmintä (ei siis kuumaa) ja pieniä sadekuuroja välillä, jotta ei olisi liian kuivaa. Toiveena olisi myös mukavat sisälämpötilat, eli että sekä kotona että töissä olisi mukava olla. Nythän kotonani on pääsääntöisesti liian kuuma ja töissä on jostain syystä kesäaikaan sisällä liian kylmä.

Useimmiten kai siis tuntuu siltä, että ei ole hyvä. Onko mukavuusalueeni todellakin kapea vai varusteeni vain ihan vääriä Suomen oloihin? En tiedä muuta kuin sen, että jatkuva valittaminen säästä on ihan turhaa! Tämä kirjoitus oli nyt kuitenkin se pakollinen "valita Suomen kesäsäästä" -vuodatus, joka kai jokaisen suomalaisen pitää muistaa toitottaa ulos jossain muodossa joka kesä :)

2 comments:

Hehkuvainen said...

Kannanpa korteni kekoon. Helle ja auringonpaiste aiheuttavat minulle migreeniä. Matalapaine (eli sade ja ukkonen) aiheuttaa minulle migreeniä. Niin että oli miten oli, niin päähän koskee kuitenkin.

Nan said...

Oi ei, eipä sinunkaan tilanne mukavalta kuulosta :( Migreeni on varmasti kamala vaiva. No, toivottavasti suurin osa kesää olisi meille molemmille kuitenkin hyvien säiden aikaa :)