Thursday, July 09, 2009

Hameita - viikko 10

Eräs suosikkivaatteistani on ehdottomasti hame ja mieluiten vielä pitkä tai pitkähkö eli polvien alapuolelle ulottuva. Tästä huolimatta pidän hametta harmillisen harvoin. Syitä on useita: liikun usein lihasvoimin paikasta toiseen, jolloin hame ei ole kovin käytännöllinen: pyöräillessä se on hankala ja kävellessä lenkkarit hameen kanssa on jopa minulle turhan tyylitöntä. Töissä taas on usein niin kylmä, että hameessa ei tarkene ilman lämpimiä sukkahousuja.

Hame on siis ihanan mukava vaatekappale, mutta käytännön elämässä itselleni yllättävän hankala! Lisäksi en ole (melko tyylitajuttomana) vielä oikein täysin perillä siitä, millaisia kenkiä hameen kanssa pitäisi pitää. Kesällähän ongelma ei ole niinkään suuri, mutta hameen kanssa sopivia mukavia talvipopoja saa hakemalla hakea (itselleni juuri mitkään talvikengät eivät istu mukavasti jalassa).

Romuprojektiin liittyen siis katsastin hamevalikoimani lävitse ja löytyihän niitä, liikaakin. Päädyin laittamaan kolme hamettani kierrätykseen (romuprojektikiintiö + 1 hame eräästä viime viikkoisesta hankinnastani johtuen). Kaksi hameista on liian lyhyitä makuuni (sekä väärän värisiä) ja minulle riittää todellakin yksi kaappiini vielä jäävä lyhyt hame. Yksi hame on pidempi, mutta väri ei ole oikein enää makuuni. Toisekseen kaikki hameet ovat selkeästi hellevaatteita ja en koe tarvitsevani niitä niin paljon kuin minulla niitä muutenkin on. Helteethän ovat täällä meillä kuitenkin varsin harvinainen ilmiö, joten niitä varten ei tarvitse olla suurta vaatevarastoa.

3 comments:

trina said...

Olen samoilla linjoilla hameen suhteen eli tykkään, mutta käytännössä ovat olevinaan hankalia. Kunpa olisi samanlainen asenne vieläkin kuin lapsena, jolloin pyöräiltiin hameet päällä ja lenkkarit jalassa miettimättä sen enempää. Muutenkin on arjessa monessa asiassa ristiriitaa kauneuden ja käytännöllisyyden kesken, -ainakin minulla.

Anonymous said...

Hame, se ikuinen kompastuskivi, niin mukava mutta myös niin hankala. Pitäisi itsekin taas opetella niitä käyttämään, varsinkin juuri kesällä ja vapaalla mutta miksi kaikki ovat juuri vääränpituisia ja -värisiä...tai sääret ne taitaa ne väärät olla =0)
Mutta juuh, tarkoitus oli sanoa, että hameet kunniaan!
Hyvää viikonloppua halien kera!

Nan said...

Trina: niin, usein tuo ristiriita on. Minäkin pidän kovasti sekä käytännöllisestä että kauniista, joten välillä on hankalaa sovittaa noita yhteen. Pitäisi tosiaan uskaltautua irtautua sellaisista "muodin säännöistä", jotka eivät palvele kumpaakaan: eli mennä sillä asenteella, että ei se niin tarkkaa ole, mitkä popot hameen kanssa on tai että onko sandaalien kanssa sukat vai ei. Jotkut tällaiset "muotisäännöt" ovat kyllä oikeastaan aika omituisiakin käytännöllisyyden kannalta :)

NeitiMistyJ: hame ON hankala, mutta mukava, ihana vaatekappale ja parhaimmillaan vielä tosi kauniskin :) En usko, että säärissäsi mitään vikaa on ja voihan hameen pituuden valita sen mukaan, että juuri omat jalat näyttävät hyviltä :) Hameet kunniaan!

Kiitos ja hyvää viikonloppua teille molemmille! :)