Thursday, March 04, 2010

Kirjaostoksia ja DVD-poistoja - viikko 43

Olen viettänyt viime päivät hiljaiseloa, kun on ollut muuta askaretta kuin koneen ääressä istuminen. Siispä viime viikon romuprojektikirjoitus on nyt paaaaljon myöhässä. Siispä lyhyesti tällä kertaa.

Satuin vihdoin, ilmeisestikin aika hitaana, tajuamaan, miten helppoa kirjojen tilaaminen netistä onkaan. Tilasin siis kerralla peräti kolme kirjaa, harkiten ja huolella toki. Minulla on hyvin vähän varsinaista kirjahyllytilaa, joten mahdollisuutta suureen kirjastoon ei ole. Niinpä nyt onkin hyvä myös karsia kirjahyllyni sisältöä.

Varsinaisia kirjapoistoja en raaskinut tällä kertaa tehdä kuin yhden, mutta muut romuprojektipoistot (kirjoista ja viikottainen kiintiö) löytyivät onneksi helposti DVD:istäni. En halua juurikaan säilöä elokuvia, koska on epätodennäköistä, että katsoisin jonkin (hyvänkään) elokuvan toista kertaa. Olen ennemmin kirjaihmisiä, eli luen mieluummin kirjoja kuin katson elokuvia, joten ostankin ennemmin kirjoja kuin elokuvia. Yhden kirjan lisäksi poistan siis 4 DVD:tä.

Huvittavaa on se, että yksi DVD:stäni ei edes toimi ja silti olen säilyttänyt sitä. Kaksi DVD:täni ovat jotain ilmaisjakeluna saatuja ja yksi on ihan oikea elokuva. Oli taas vaikea valita poistoja, kun luopumisen tuska kävi suureksi. No, toivottavasti ensi kerralla tuntuu taas helpommalta.

2 comments:

Mirka said...

Selasin läpi kaikki romuprojektipostauksesi ja täytyy todeta, että AIVAN LOISTAVA IDEA!!! Oletko keksinyt tämän itse vai onko maailmalla (Blogistaniassa) menossa joku vastaava romunvähennyskamppanja? Haluaisin nimittäin varastaa idean myös omaan käyttööni ja ehkä muokata sitä itselle sopivaksi.

Kumma miten sitä kertyykin kaikkea turhaa. Itse olen vienyt ihan oikeasti hyviä kirjoja (tuoreita dekkareita tms) lähikirjastomme kierrätyspisteeseen. Se on sellainen "tuo-vie-kierrätä" -systeemi. Ja muutenkin käyn tässä pikku hiljaa läpi kaappejamme, joita ei ole siivottu tai skreenattu vuosikausiin. Voi Pyhä Romu, mitä sieltä löytyykään!

Nan said...

Mirka: keksin romuprojekti-ideani itse tuskastuneena tavaravuoriini. Sen saa "varastaa" omaan käyttöönsä ja muokata tarpeensa mukaan :) Liiasta tavarasta luopuminen on palkitsevaa :)

Itselläni tällainen pikkuhiljaa tapahtuva luopuminen toimii paremmin kuin kertarysäys: suursiivouksessa ongelmakseni muodostuu aina se, että alku sujuu hyvin, mutta lopulta en raaski heittää juuri mitään pois. Näin hiljalleen tapahtuvat poistot eivät ole samalla tavalla henkisesti ongelmallisia.

Minäkin olen vienyt kirjojani kirjaston kierrätyspisteeseen. Se on kiva mahdollisuus! Minäkin jaksan vieläkin hämmästellä sitä, mitä kaikkea kaappeihin ja varastoihin onkaan kertynyt :)