Monday, January 18, 2010

Epätasapainoinen olo

Minulla on epätasapainoinen olo. Jotain on pielessä, mutta en tiedä mikä. Ei vain ole hyvä olla. Olen liikkunut ahkerasti ja nauttinutkin siitä suunnattomasti, joten sikäli olen terve, mutta jokin mättää...

Olen ihan ihmeen kireä ja mieleni kehittelee pienistäkin asioista suuria ärsytyksen ja murheen aiheita. Kiukuttaa enkä todellakaan halua nähdä varsinkaan työkavereitani, enkä kyllä tuntemattomiakaan ihmisiä. Väsyttää, koska olen öisin katsellut painajaisia. Liikkuessani olen jotenkin voimaton: pystyn liikkumaan niin, että nautinkin siitä, mutta viimeisin terä jotenkin puuttuu. Voimat loppuvat liian aikaisin. Vatsani on ilmapallo, vaikka mielestäni olen syönyt hyvin ja samoin kuin aiemminkin. Ruokahalu ei ole niin hyvä kuin voisi olla.

Jotain on siis pahasti epätasapainossa. Minusta tuntuu, että minulla olisi aineksia hyvään mieleen juuri nyt, mutta jokin mättää, ei vain ole hyvä olla. Mikä ihme voisi olla pielessä?

Kaipaisin kovasti jonkinlaista lepoa nyt, kun jotenkin tuntuu normaaliakin vaikeammalta pakottaa itsensä arkiaskareisiin. Olisi mukava lukea kirjaa ja makoilla sohvalla, nukkua hyvin. Mielenikin kaipaisi tuollaista rauhaa. Ehkä osasyynä tilalleni on se vahva pakottaminen, jota joudun aamulla tekemään, jotta päädyn työpaikalle. Tuo sotii olotilaani vastaan. Silti en usko, että tuo on oloni oikea syy, se vain pahentaa oloani juuri nyt.

Pitää nyt sitten yrittää keksiä, mikä mättää. Vähäisen ruisleivän syömisen jätän nyt pois ja harkitsen rautakuuria (jos vaikka hemoglobiini olisi alhainen). Yritän nukkua ja ottaa rennosti. Toivottavasti tämä olo menee pian ohi.

8 comments:

Anonymous said...

"Olisi mukava lukea kirjaa ja makoilla sohvalla"

Mitäpä jos tekisit niin vähät välittäen siitä, onko siistiä tai onko jotain pieniä velvollisuuksia täyttämättä.

Rentous syntyy välinpimättömyydestä.

Anonymous said...

Huomaan tehneeni näppäilyvirheen eli rentous syntyy välinpimättömyydestä.

Tarkoitukseni oli kirjoittaa, että rentous syntyy riittävästä määrästä viinaa.

Pellon pientareella said...

Minäkin ehdotan että teet sitä, mitä tekee mieli tehdä. Voihan välillä pitää taukoa liikunnastakin tai ties mistä, joka ei huvita. Tuo työasia tietysti on vaikea, mutta mitähän muuta sitten nyt voisi olla vialla, jos töissä ei muutoksia. Ota rennosti, anna itsellesi lupa laiskotella, hukata vaatteita, olla blääh!

Tuli mieleen, että onnistuisitko sopimaan työssäsi vaikka puoleksi vuodeksi tai toistaiseksi 6 tunnin työpäivän? Palkka toki tippuu, mutta aikaa ja jaksamista jää tosi paljon enemmän? Itse koin sen hyvänä vaihtoehtona parisen vuotta, yhden burnout-loman jälkeen.

Anonymous said...

Tuli mieleen, että jos sun maha ärtyy ruisleivästä, niin voisit kokeilla myös täysin viljatonta dieettiä ja tsekata miten se vaikuttaa kokonais-olotilaan.

Nan said...

Anonymous: vapaa-ajalla voin toki valita tekemisiäni, mutta silti kaupassa täytyy käydä, ruokaa laittaa ja pesulla käydä. Liikun myös mielelläni. Yritän kuitenkin repäistä aikaa myös vain olemiseen, mutta sen ajan löytäminen näyttää olevan yllättävän vaikeaa. Alkoholi ei paranna oloani, vaan pahentaa.Pellon pientareella: Ongelma on oikeastaan siinäkin, että nimenomaan haluan liikkua ja ulkoilla, mutta kun en juuri nyt meinaa jaksaa. Haluaisin tehdä yhtä ja toista, mutta kun en oikein jaksa :( Mieli ja keho ei ole ihan synkassa: toinen kaipaa tekemistä ja rauhoittumista sopivassa suhteessa ja toinen vain lepoa ja unta. Pitää kyllä suoda itselleni se, että olen vain, antaa ns. velvollisuuksien vain olla...

Esimies ei lämmennyt tuolle kuuden tunnin työpäivälle tai neljän päivän työviikolle :( Tuli tosi kurja mieli tuosta, kun se olisi ollut nyt niin suureksi avuksi. Haluaisinkin jotenkin enemmän vapaa-aikaa ja työtä vain sen verran, että sillä elää. Mitäpä sitä turhia rehkimään, kun vapaa-ajalla on niin paljon enemmän tarjottavaa... No, yritän pohtia muita vaihtoehtoja, mutta ei se helppoa ole!Anonymous: voi, kun tietäisin, mistä vatsani ärtyy! Jokin aika sitten söin maltillisesti tiettyä ruisleipää ja vatsan kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Nyt sitten on tullut tällainen aika, että joka päivä maha on pallo. Karsisin heti ongelmaruoat pois, kun tietäisin, mistä on kyse! Se voi olla tuo ruisleipä tai sitten ei. Viljatuotteita olen syönyt viime aikoina varsin maltillisesti, mutta jos sen kanssa on ongelmia, niin kai se vähäkin määrä riittää ärsyttämään vatsaa. Pitää harkita tuota viljattomuutta, jotain voisin kokeilla.

Anonymous said...

Auttaisko maitohappobakteerivalmisteet apteekista? Rauhoittavat vatsaa.
t. Anna

Anonymous said...

Anonymous1: niinpä niin - rentous ei synny ainakaan pedanttiudesta ;)

Nan said...

Anna: voisin kokeilla noita maitohappobakteereja varsinkin, kun minulla jo on niitä :) Niiden käyttö jäi joskus kesken :(Anonyymi: eipä niin :)