Sunday, January 17, 2010

Hameihminen etsii hameita - viikko 37

En olisi uskonut, että vaatekaappini perukoilla majailisi vielä hameita, joista voisin luopua. Löysin niitä kuitenkin peräti kaksi, joten laitan ne tämän viikon romuprojektipoistoiksi. (Aika on ajanut noiden epäkäytännöllisten hameiden ohi.)

Pidän hameista hyvin paljon, mutta siihen nähden niitä löytyy kaapistani onnettoman vähän. Syynä on se, että en yksinkertaisesti löydä kaupoista itselleni mieluisia. Olen esimerkiksi etsinyt tietynlaista hametta jo vuosia (!), mutta en ole löytänyt. Näen hameeni jo sieluni silmin, mutta sellainen on olemassa vain pääni sisällä, ei oikeasti. Jos minulla olisi vähänkin ompelutaitoa, tekisin hameeni itse.

Yksikertaisimmillaan riittäisi, että hame olisi ruskea, pitkä, alaspäin hieman levenevä ja vahvahkoa kangasta. Hameen olisi siis tarkoitus olla arkihame, jota voisi käyttää talvellakin. Väri olisi neutraali, mikä mahdollistaisi monenlaiset yläosat. Tällaista ei kuitenkaan ole myynnissä, mikä on ihan epäreilua.

Oikeastaan koen, että pukeudun hieman erilailla kuin mitä oikeasti haluaisin ja syynä on se, että en löydä vaatteitani kaupoista. Se on jotenkin omituista.

Tämä hame ei ole ainoa vaatekappale, jollaisen haluaisin itselleni ja jota kaupat eivät tarjoa. Siksi joskus haaveilenkin, että tekisin itse vaatteeni, mutta ikävä kyllä taidot ja aikataulut eivät anna myöten. Ehkä sitten joskus haavemaailmassani tai seuraavassa elämässä :(

2 comments:

Pellon pientareella said...

Nämä on kuin mun haaveet - tehdä vaatteita itse. En koskaan ole "pukeutunut", vaan pidän vaan käytännöllisiä tylsiä vaatteita. Sinänsä sääli, koska olisi mukava olla joskus nättikin ja kroppakin on ok.

No, asiaan: rupea vain ompelemaan! Minäkin olen nyt ryhtynyt, perfektionismi vaan vähän lamaannuttaa... Mutta aion kyllä oppia ja tehdä, virheiden ja oppimisen kautta. Tässä, eikä seuraavassa elämässä! :)

Nan said...

Minäkin suosin käytännöllistä ja mukavaa, mutta myös kivoja värejä. Mallit ovatkin sitten mitä ovat... kun ei kaupasta aina löydy mieluista. Minäkin olen sen verran esteettinen ihminen, että kaipaan myös nättiä ja kun kroppanikin on ok, niin olisi kiva pukeutua sekä mukavaan että nättiin, hyvin istuvaan vaatteeseen.

Mukava kuulla, että en ole ainoa ompelemisesta haaveileva :) Kai tässäkin iässä vielä oppii :) Minäkin olen aina ollut toivottoman perfektionisti, mikä kyllä lamaa monenlaista toimintaa ihan liiaksi. Pitäisi vain tehdä ja ottaa tekemästään opiksi :)

Aikapula on ongelmani, mutta kun olen ompelemisesta jo jonkin aikaa haaveillut, niin ei kai auta kuin löytää sille aikaa. Kyllä elämässä pitää saada tehdä niitä asioita, joista nauttii. Saa nähdä tosin, paljonko nautin ensimmäisen epäonnistuneen tekeleen jälkeen :)