Thursday, March 13, 2008

Väsyneen järjettömiä ajatuksia ihmissuhdesotkuista

Tänään on jotenkin erityisesti inhottanut kaikki ällöttävät ihmissuhdesekoilut, -säädöt ja -salailut. Oikein ärsyttää lukea uutisiakin, kun nekin pursuavat ihmisten ihmissuhdeongelmia - usein vielä täysin itseaiheutettuja. Tarkoitan sekoiluilla nyt salarakkaita, tekstiviestisekoiluja yms. kolmiodraamakuvioita, jättämisiä, toisen huonostikohtelua yms. usein ikäviksi luokiteltavia asioita. (Toki otan huomioon sen, että uutisointi voi olla mitä on - kuinkahan suuri osa tuollaisista uutisista kertoo asioiden todellisesta tilasta?!)

Nyt kun väsymys sumentaa järjellistä ajattelua, kaipaan älyttömästi sitä, että ihmissuhteet voisivat olla avoimia ja rehellisiä, vapaita salailusta, valehtelusta ja juonitteluista. Voisinpa elää sellaisessa todellisuudessa, että toisiin voisi luottaa täysin eikä olisi mitään pelkoa selän takana vehtaamisesta. Keskustelu olisi avointa ja luottavaista, mikä loisi ihanasti läheisyyden ja turvallisuuden tunnetta. Minusta tuntuu, että olen jo ihan liikaa katsellut monenlaisia ihmissuhdesotkuja - omassa elämässä ja toisten - joten alan mielestäni olla jo liian vanha ja väsynyt katsomaan mitään tuollaista enää. Ja nyt tunnen itseni typeräksi, koska todellisuus on kuitenkin aika karua, monenlaista sattuu ja tapahtuu, vaikka kuinka yrittäisi itse tehdä parhaansa...

Olen muutaman viime yön nukkunut käsittämättömän huonosti ylikierroksilla käymisen vuoksi. Ei ole uni tullut eikä kestänyt muuten kuin pätkissä. Se alkaa vaikuttaa ajatuksiinikin, jotka sinkoilevat järjettömästi sinne ja tänne ja mm. pelot ovat kasvaneet ihan suhteettomiin mittoihin. Kyllä unella on suunnaton merkitys ihmisen hyvinvoinnille. Ei tällainen unettomuus pidempään jatkuessaan tee todellakaan hyvää, sen huomaa, kun kuuntelee omaa käsittämätöntä ajatusmaailmaansa (kuka ihme pääni sisällä asustaakaan suoltaen kaikkea outoa mieleeni?), ja kun huomaa pitkäjänteisyytensä ja keskittymiskykynsä olevan tyystin kadoksissa.

Ei minulla silti paha olo ole. Olen väsynyt ja kaipaan edes hetkeksi turvapaikkaa, jossa voisin nukkua väsymykseni pois ja tuntea olevani hyväksytty ja rakastettu. Onneksi huomenna on perjantai.

4 comments:

mari said...

Onneksi tänään on tosiaan perjantai :). Toivotan sinulle hyvää viikonloppua, ja sikeitä unia.

Nan said...

Kiitos Mari :) Viime yö menikin jo paremmissa merkeissä, joten nyt oloni on parempi. Ihanaa, kun on viikonloppu. Hyvää viikonloppua sinullekin! :)

Elina said...

Unenpuute voi aiheuttaa kaikenlaisia ikäviä tuntemuksia ja etenkin jos sellaisia on ennestään, niin syventää niitä.

Toivottavasti saat kunnolla nukuttua viikonloppuna!

Nan said...

Kiitos Elina ja kiitos visiitistäsi. Olen nyt nukkunut oikein mainiosti ja olo on rauhoittunut ja hyvä. Unenpuute tekee tosiaan sen, että monet asiat (varsinkin negatiiviset) korostuvat suhteettoman suuriksi. Se on hyvä muistaa. Hyvää viikonlopun jatkoa :)