Sunday, November 29, 2009

Kosteusongelmia parvekkeella - viikko 30

Huomasin parvekkeellani kosteutta muutama viikko sitten. En tehnyt mitään. Havainnoin sisäpuolelta vettä valuvat parvekelasini ja pohdin kosteuden olevan jo ongelma parvekkellani, mutta en tehnyt mitään, vaikka minulla on kokemusta kosteuden aiheuttamista ongelmista. En näköjään ole vieläkään oppinut.

Eräänä päivänä suunnatessani parvekkeelleni huomasin siellä jotain ylimääräistä hahtuvaa ja läikkää - joka puolella. Parvekkeeni oli homeessa, yäk!

Raahasin maton kylpyhuoneeseeni valumaan vettä, se pitää pestä myöhemmin. Avasin parvekelasit ihan reilusti auki, vaikka taivaalta tulisi mitä, ja kartoitin vahingot. Olin onnekas: ensi keväänä parveke täytyy pestä toki tosi hyvin, mutta tavaraa minulla oli parvekkeellani varsin vähän ja suurimman osan voi pestä. Ainoastaan yksi kori on sen verran pahan näköinen, että se päätyy roskiin.

Loppujen lopuksi kävi ihan hyvin, vaikka pestävää ja puunattavaa tulikin. Suosittelen siis erittäin lämpimästi tarkkailemaan tiiviiden tilojen kosteustilannetta, jotta vastaavaa ei pääse tapahtumaan.

Tämän viikon romuprojektipoistokseni tulee siis luonnollisesti tuo nykyään homeinen korini. Kaivelin toistakin poistoani parvekkeeltani, mutta en yllättäen löytänyt mitään - pöytäliinankin voisin vielä säilyttää. Törmäsin viikon aikana kuitenkin yksiin epämukaviin sukkiini, jotka haluan heittää roskiin, joten olkoon toinen poistoni nuo sukat.

3 comments:

Anonymous said...

Hmm. kuulostaa ikävältä. Mistä se kosteus oli päässyt sinne?

Mäkin saan pian katetun ja lasitetun parvekkeen. Tähän asti on ollut kattamaton ja lasittamaton, joten joka talvi on saanut luoda lumet parvekkeelta.. Ei enää - jess! :)

Maria

Pellon pientareella said...

Hitsi, pitääkin varoittaa äitiä, että tarkkailee parvekettaan. Mä olen tänä viikonloppuna purkanut kauan vaiti olleita muuttolaatikoita, raivannut pihaa remonttiroskista ym. ja on niin hyvä fiilis! Eli olen yrittänyt noudattaa nyt sitä "tee äläkä mieti" -juttua. Toimii :). Uusi ruokavalio kyllä taatusti on tämän takana, on uutta, hiljaista energiaa ja voimaa tehdä kauan rästissä olleita asioita.

Nan said...

Maria: lasitettu parveke on kyllä kiva, kuin ylimääräinen huone :) Kiva, kun saat sellaisen!

Olen pohtinut tuota omaa kosteusongelmaani. Se johtuu varmaankin varsin tiiviistä parvekkeesta, olen vieläpä tukkinut jotain reikiä, jotta naapurin tupakansavut eivät tulisi parvekkeen kautta asuntooni. Lasien välistä toki pääsee vettä hieman läpi. Ehkä ongelma on ollut näin syksyllä se, kun tuuletan aina parvekkeen kautta reilusti kerralla, jolloin lasit menevät usein huuruun, eli kosteus tiivistyy lasien sisäpinnalle. Sitä kun riittävän pitkään tekee, niin kertyyhän sitä kosteutta, jos ei tuuletuksesta muista huolehtia... Tosin parvekkeellani on ollut jotain yksittäisiä vesilammikoita oudoissa paikoissa, joten ehkä kyseessä on monen asian summa.Pellon pientareella: joo, kannattaa tarkkailla kosteustilannetta ja jos havaitsee vettä ja kosteutta, huolehtia tuuletuksesta. Oma parvekkeeni on nyt kivasti kuivunut, kun olen tuulettanut sitä, eli kyllä se tästä. Pitää vain kosteina aikoina pitää laseja joskus aukikin.

Kyllähän ruokavalio vaikuttaa energioihin! Kiva, että olet pirteä ja toimelias, se kiva olo kantaa helposti joka elämänalueelle :) Olen myös pyrkinyt tuohon "tee äläkä mieti" -ajatusmalliin. Jos sen saa toimimaan, siitä tulee tosi hyvä fiilis! Minulla tuo vain tökkii ajoittain, jolloin jahkailen ja lykkäilen asioita, jolloin tulee kurja olo. Hankalaa :/
--
Kivaa viikon jatkoa!