Sunday, November 15, 2009

Vaikeita kenkävalintoja - viikko 28

Pitkällisen pohdinnan jälkeen olen päättänyt luopua kaksista kengistäni, jotka ovat kivoja, mutta hankaavat. Valinta on tällä kertaa vaikea, koska todella pidän näistä kengistä.

Toisissa kengissä kantapää on kulunut siten puhki, että kovaksi muodostunut kantapää hankaa. Sille ei taida voida mitään, ja kun kyse on halvoista kengistä, jotka ostin vain pirteän ulkonäön vuoksi, taidan laittaa popot roskiin.

Toiset kengät ovatkin hankalampi tapaus. Ne ovat Eccot, mutta ne ovat hanganneet alusta asti (paitsi kaupassa sovittaessani niitä) niin järjettömästi, että niillä ei voi kävellä yhtään. Kantapää on kuin raastinrauta, jota vasten kantapää hieroo edestakaisin. Minusta on ällistyttävää, että Eccoissa voi olla sellainen suora, kivikova kantapää, kun kaikissa aiemmissa muotoilu on ollut ihan toisenlainen. Olen yrittänyt pehmentää kantapäätä, mutta ei se ole auttanut. Ehkä seuraava käyttäjä keksii keinot kenkien pehmittämiseksi, minä luovutan.

Kenkien hankaaminen on sietämätöntä. Se on suurin syy siihen, miksi osa kengistäni lojuu kaapissani vuodesta toiseen, käyttämättöminä. Yritän nyt hiljalleen keksiä ratkaisuja hankaamisongelmaan tai luopua kengistä. Se ei ole ihan helppoa.

3 comments:

Elegia said...

Hankaaminen on kyllä inha juttu. Oletko kokeillut lisäpohjallista? Jotkut kengät tosiaan ovat niin kovia, että rasittavat jalkaa.

Sellaisia silikonityynyjä kantapäillekin myydään. Ne vain lätkäistään kenkään ja niiden pitäisi pehmittää. Itse en ole kokeillut vielä, mutta ainakin täällä niitä myydään aika useissa paikoissa. Ajattelin kokeilla, sillä minulla tulee käveltyä aika paljon.

trina said...

Kuulemma nahkakenkiä voi suutari venyttää siitä mistä hankaa, en ole kyllä itse testannut. Mie käytän kenkiä aika paljon suutarilla muutoin. Ovat ommelleet yhen ratkenneen nahkalompakonkin kuntoon :)

Nan said...

Elegia: joihinkin kenkiin kokeilin pohjallisia, mutta näihin mainitsemiini en ole kokeillut. En ole kokeillut myöskään tuollaisia silikonityynyjä - niissähän voisi olla ideaa! Nyt tuleekin mieleeni, että mahdankohan luovuttaa kenkieni suhteen liian helposti..? Kiitos vinkeistäsi, pitääkin kokeilla noita keinoja ainakin joihinkin kenkiini.


Trina: hienoa, suutarin käyttäjä! Minullakin kävi mielessä suutarilla käyminen, mutta nahkakenkiä katsottuani en usko niihin moisen auttavan. Se kantapäärakenne on niin omituinen. Minulla on itse asiassa toiset samanlaiset Eccon kengät, mutta ne eivät hankaa eivätkä ole koskaan hanganneet. On jotenkin omituista se, että ne ovat malliltaan samanlaiset popot, mutta kantapään kohdalta ihan erilaiset.

En ole ajatallutkaan, että lompakonkin saisi näppärästi suutarilla korjattua, vaikka tietysti se on niin. Nykyään vain liian helposti luovutaan vanhasta ja ostetaan uusi.


Hyvää uutta viikkoa teille! :)