Monday, November 02, 2009

Pieniä suloisia siivekkäitä

Tein ihastuttavan havainnon eilisellä, piristävällä lenkilläni. Kävelin perinteisellä lenkilläni erään lintujen ruokintapaikan ohi. Pysähdyin hetkeksi katselemaan lintuja, kuten aina, ja tein aivan ihanan havainnon: äänet!

Seisoin aika lähellä ruokintapaikkaa, koska linnut eivät näyttäneet siitä häiriintyvän. Pikku sirkuttajia oli paljon! Pienet siivet suhtahtelivat ohitseni, yhteen suuntaan nokka tyhjänä ja toiseen suuntaan auringonkukansiemen mukana.

Oletteko kuulleet, millaista ääntä tuollaiset pienet siivet ohi mennessään pitävät? Minä en ole kiinnittänyt aiemmin mitään huomiota asiaan. Nyt tajusin, että se äänihän on mitä suloisin ja rauhoittavin.

En keksinyt, mikä sana kuvaisi sitä lukuisten pienten siipien ääntä, ehkä sille ei edes ole sanaa. Se vain on todella suloinen ääni. Ehkä yksi parhaista kohtaamistani.

4 comments:

AAMU said...

Ne on sellaisia pieniä "ilmahumahduksia". Jos kysymys on isommasta linnusta, on humahdus isompi. Jännää niissä on se, ettei lintua aina näe, mutta humahduksen tuntee.

Nan said...

Totta. Olen kuullut joskus hieman suurempien lintujen "humahduksia", mutta en tiennyt, että tuollaiset pienet tintitkin päästävät samankaltaisia ääniä, tosin "tiheämpiä". Se ääni on jotenkin tosi samettinen, mutta samalla siinä on rytmi. Hankala kuvailla :) Tuntuu omituiselta, että en ole havainnut tällaista ääntä aiemmin.

trina said...

Linnut on ihania! Voi kun olisi oma lintulauta omalla pihalla,,, ehkä sitten mummuna.

Nan said...

Trina! Niinpä! Minun yksi suurimmista haaveistani on lintulauta - periaatteessa pieni asia, mutta kuitenkin käytännössä suuri. Asunnon siis tarvitsisi olla jokin muu kuin kerrostalo :( Pienten sirkuttajien seuraaminen on jotenkin tosi rauhoittavaa.