Monday, May 21, 2007

Iltatee

On hetki iltateen parissa. Otan vain rennosti ja yritän olla ajattelematta liikoja. Tämä on rutiini, jonka olen yrittänyt ottaa iltojeni iloksi, ja aika usein onnistunkin rauhoittumaan. Teeni on nyt pikkaisen mausteista yrttiteetä, joka lämmittää mukavasti.

Väsyttää. Viime yö oli pikkaisen vaikea, liian paljon taistelua peittojen kanssa. Ensin oli kuuma, sitten jalat ilman peittoa, sitten kylmä, peitot muuten huonosti ja mitähän muuta. Toivottavasti peitot olisi tänä yönä rauhallisesti; yhtä rauhallisia kuin oloni on juuri nyt.

Näitä pieniä hyvän olon hetkiä osaa nykyään arvostaa paljon enemmän kuin ennen. Nyt tietää, millaista on olla, kun olo on karmea. Nyt tietää, että hyvä ja rauhallinen olo on upea hetki. Elämisen arvoinen kokemus. Voi nauttia iltateetä, kuunnella musiikkia, katsoa ikkunasta ulos ja vain nauttia pään sisäisestä rauhasta. On upeaa olla hetki murehtimatta.

On kyllä melkoinen ero sillä, mitä pääni sisällä tällaisella hetkellä liikkuu verrattuna tosi huonoon päivään. On uskomatonta, miten päivät voikin olla niin erilaisia; ihan kuin minulla olisi eri pää eri päivinä. Nautin nyt muutamasta hyvästä ajatuksesta, jotka päässäni etenevät rauhallisesti. Olen kiitollinen tästä rauhasta.

4 comments:

Maire said...

Elämään mahtuu paljon pieniä iloja! Nautitaan niistä suurien ahdistusten välissä.

yksin_ovella said...

Näin on! Jos jotain hyvää haluaa tästä masennuksesta kaivaa niin ainakin sen, että osaa nauttia hyvästä olosta, kun sen (pieni) aika on.

mukka said...

Joskus "päät" vaihtuvat samankin päivän aikana monta kertaa, hullua. :)

L.

yksin_ovella said...

Kiitos visiitistä Mukka! Joo, minulla on ainakin 2 päätä, jotka vaihtuvat vähän väliä... ehkä jopa useampikin. Pärjäisin kyllä mielestäni yhdellä hyvällä päällä noiden monien huonojen sijaan.