Sunday, September 13, 2009

Kengät säilyvät... ja säilyvät... - viikko 19

ainakin minun kaapissani! Vihaan kenkien ostamista, on äärimmäisen vaikeaa löytää kengät, jotka olisivat hyvät jaloissani. Kaupassa epätoivoisena kenkiä sovitellessani minun on vielä ihan mahdotonta tietää, osoittautuvatko kengät hyviksi. Sen kertoo vasta aika. Olenkin arvioinut, että ostamistani kengistä noin puolet osoittautuu käyttökelpoisiksi. Loput jäävät usein kaappieni täytteiksi (kun eihän uusia kenkiä "voi" poiskaan heittää).

En tiedä, miten saisin karsittua kenkieni määrää tai järjesteltyä ne siten, että ne ärsyttäisivät vähemmän. Nyt kuitenkin romuprojektiini liittyen sain kaivettua esiin peräti kolmet kengät, jotka heitän pois (roskiin tai kierrätykseen). Tässä hieman popojen tarinaa:
- Saappaat: kengät olivat kaupassa aivan taivaallisen pehmeät, tilavat ja jalkoihini sopivat. Kävelin popoilla pitkään kaupassa, jotta voisin olla varma kenkien sopivuudesta ennen ostoa, koska ne eivät olleet ihan halvat. Ensimmäisen kerran, kun ostamisen jälkeen käytin kenkiä, niistä löytyi nilkan sivusta sellainen kovike, joka työntyi suoraan ja kivuliaasti nilkan sivussa olevan luun (mikä lie?) alle. Vuosia olen yrittänyt keksiä ratkaisua ongelmaan, mutta nyt luovutan.
- Sandaalit: joskus teininä sain sandaalit, jotka ovat olleet aikansa eläneet jo aikaa sitten. Heipähei.
- Avokkaat: olin hakenut jo pitkään avokkaita tai vastaavia, joten olinkin iloinen löytäessäni sellaiset, jotka istuivat jalassa kivasti. Aika rumat ne olivat, mutta arvelin niiden täyttävän tehtävänsä mukavuutensa vuoksi. Ensimmäisen kerran, kun pidin avokkaita ostamisen jälkeen jalassa, toinen kenkä putosi risteyksessä pyöräillessäni jalastani. Seuraavatkaan käyttökerrat eivät olleet yhtään parempia: vaikka kengät ovat jalkaani sopivat, ne eivät pysy jalassani. Pois siis.

Ja näitä esimerkkejä riittäisi, vaikka olen yrittänyt olla kaupoissa ihan äärihuolellinen ja tarkka.

Sorruin viime viikolla siis kolmeen kirppariostokseen (ihania vaatteita muutamalla eurolla!), joten laitain poistoihini nyt vastaavasti nuo kengät. Viikkoitaisen romuprojektikiintiön kuittaan parilla hihattomalla paidalla. Ei niistä sen enempää.

2 comments:

Hehkuvainen said...

Ah, kohtalotoveri. Minä en pidä kenkien ostamisesta. Jos käy niin ihmeellisesti, että löydän omaan jalkaan sopivat ja kivat kengät, ne on ostettava vaikkei juuri sillä hetkellä kenkiä tarttiskaan. Ja maksoi sitten mitä hyvänsä. Jos voisin, välttelisin kenkien ostamista tykkänään.

Rentoutta ensi viikolle!

Nan said...

Ymmärrän :) Olen samaa mieltä tuosta, että JOS sattuu törmäämään hyvänoloisiin kenkiin, ne kannattaa ostaa, tarvitsee niitä tai ei. Jos oikein tarkoituksella yrittää löytää tietynlaisia kenkiä, niin etsiä saa... loputtomiin, tai sitten joutuu ostamaan huonot popot.