Sunday, September 06, 2009

Vanhojen tietokoneohjelmien säästelyä - viikko 18

Löysin CD-hyllystäni vanhoja tietokoneohjelmia. Oikeasti niin vanhoja, että en taatusti tee niillä mitään. En vain ole oikein tiennyt, että kauanko niitä kannattaisi säilyttää, joten ratkaisuni on näyttänyt olevan "ikuisesti".

CD-hyllyni oikein pursuaa poistoja, tuskin maltan odottaa, että pääsen kunnolla sen kimppuun! Pari ensimmäistä käteeni osunutta nippua levyjä sisälsi riittävästi poistettavaa tämän viikon romuprojektiin liittyen - eli kahdeksan CD-levyä (viikkokiintiö kaksi + kuusi viime viikon ostoksista johtuen). Levyihin kuuluu mm. jo aikoja sitten pois heittämäni tulostimeen (meni rikki) liittyviä levyjä - en siis taatusti tarvitse. Nipussa oli myös vuosia sitten saatuja levyjä sisältäen jotain epämääräisiä kaverilta saatuja ohjelmia, joista en tiedä mitään. Pois siis.

Viime viikolla vihdoin löysin käytännöllisen oloisia maustepurkkeja, joita täälläkin aikoinani mainitsin kaipailevani. Ostin niitä muutaman, mutta kummallista on se, että asuinpaikkakunnaltani en niitä ole löytänyt, vaikka olen monesti etsinyt useammastakin paikasta. Pienemmän paikkakunnan sekarompekaupasta niitä löytyi kuitenkin heti. Omituista on muutenkin se, että olen kyseisestä kaupasta löytänyt tosi usein etsimäni, mutta suuremman paikkakunnan useasta suuresta kaupasta en ole löytänyt mitään. Ei se koko, vaan...

Muut ostokseni olivat sekalaisia kirpputorilöytöjä. Olen taas tuntenut valtavaa poltetta päästä katselemaan ja hiplailemaan (ja ostelemaan...) kierrätettyä ja vanhaa. Mistähän näitä tällaisia "tarpeita" oikein kumpuaa? :)

No comments: