Monday, January 12, 2009

Pitäisi uskaltaa skikkailemaan

Vuosien myötä näyttää katoavan mahdollisuus sekä uimiseen että hiihtämiseen: vedet pysyy liian kylminä minulle kesäisin ja talvisin ei ole lunta, vaan jäätä ja jotain likaista valkoista mössöä, joka on hiihtämiseen kelvotonta. Ei ole kiva.

Yritin siis helpottaa kaipuutani johonkin muuhunkin ulkoliikuntaan kuin lenkkeilyyn, joten ostin skiket. Vuodenaikahan on täysin väärä, jotta niillä liikkeelle pääsisi, mutta kunhan jää ja loska sulavat pyöräteiltä, aion mennä kokeilemaan. (Tai kunhan ensin kauppoihin ilmestyisi ainakin ranne- ja kyynärsuojia, ehkä vielä polvisuojatkin; en taida uskaltaa ilman niitä!) Pitäisiköhän nyt jänskätä, että miten ilmastonmuutos estää skikkailun?

Kamalaa, miten pelkään itseni rikkomista noilla värkeillä. Ne näyttävätkin pelottavilta kapistuksilta ja painavat hirmuisesti. Keskustelupalstoja lukeneena kuitenkin tiedän, että tosi monet ovat pitäneet noista ja pysyneet pystyssä ja luut ehjinä. Kai sitten minäkin osaan ja pystyn. Jänskättää.

---

Kamalaa miten väsyttää. Jokin pöpö yrittää selvästi löytää minusta hetkeksi majapaikkaansa, kolottaa, särkee ja uuvuttaa. Onneksi ei tarvitse ponnistella muuten kuin jotenkuten töissä. Kerrankin tuntuu siltä, että on hyvä aika sairastaa... eh, sairasta?! Eihän pöpöt (ja sitä myöten lepääminen) kysy sitä, että "kop kop, olisiko nyt hyvä aika?!". Minun on vain vaikea suoda aikaa lepäämiselle, vaikka sille tarve olisikin. Kai se johtuu siitäkin, kun minulla sairastelut ovat aina "puolittaisia": kaamea olo, mutta ei mitään sellaista oiretta (esim. kuume), joka oikeuttaisi sairasloman.

3 comments:

Tess said...

Multa taitaisi jäädä tuo harrastus kokeilematta. Rullaluistelunkin jätän suosiolla toisten iloksi, kun ei tunnu oikein luontevalta touhulta itselleni. Liikaa liikkuvia osia :D

Eipä täällä pohjoisessakaan ole ollut kauheasti hiihtokelejä. Joko vesikeli (niin kuin nyt) tai sitten liian kova pakkanen. Luntakaan ei taida tätä menoa löytyä kohta enää mistään :( Kyllä tammikuussa kuuluu mun mielestä olla näillä korkeuksilla lunta ja pakkasta, ei vesisadetta ja loskaa.

Mun piti ostaa itselleni uudet sukset täksi talveksi, mutta se sitten jäi. Pitäisi kaiketi katsella alennusmyynnistä, jos löytyisi sopivat. Tarvitsisin oikeastaan talviharrastuksen, joka antaisi rasitetta yläkropalle ja hiihto olisi ihan sopiva juttu mulle...ilman rullia :D

Kerrohan sitten miten rullailu on sujunut. Eiköhän siitä pääse aika äkkiä jyvälle :)

Hehkuvainen said...

Ohhoh, reipas tyttö! Toivottavasti pääset hommasta jyvälle - enkä epäile ettetkö. :)

Nan said...

Onhan nuo tuollaiset, rullaluistimet ja muut tosi pelottavia! Ajatuskin, että voisi kaatua asfaltille, tuntuu kaamealta.

Olen nuorempana rullaluistellut (sellaisilla kivoilla vanhanmallisilla), joten arvelin uskaltavani kokeilla skikejäkin :)

Tess: ymmärrän hyvin :) Onhan nuo värkit pelottavat, mitenhän niillä pysyy edes pystyssä. On kyllä tosi harmi, että talvet näyttävät katoavan, mutta erityisen kohtuutonta se on siellä! Siellähän pitäisi olla mitä upein talvi juuri nyt!

Minäkin haluaisin nimenomaan hiihtää, mutta mahdollisuudet siihen on säiden vuoksi tosi heikot. Se antaisi juuri oikeanlaista liikuntaa yläkropalle! Minä ostin aikanaan kevätalesta sukset, kai siinä säästi kivasti.

Hehkuvainen: Kiitos kannustuksesta :) Toivon todella, että pääsen jyvälle tässä harrastuksessa, vaikka pelottaakin!