Friday, January 30, 2009

Purkkia ja purnukkaa riittää

Hyppään nyt edellisestä kirjoituksesta ihan toisenlaiseen aiheeseen: kylppäriin kertyvien purnukoiden hurjaan määrään. (Tämä on siis ihan eriluokan ongelma kuin tuo edellinen.)

Tunnustus: minulla on neljä erilaista kosteusvoidetta. Sen lisäksi töissä on yksi purkki. Tähän tulee lisäksi vielä kaksi kasvovoidetta. Mahtaakohan olla riittävästi?!

Olen siis ihan ääritympääntynyt siihen, että minulla kertyy purkkia ja purnukkaa ihan riittävästi siitä huolimatta, että en ole kosmetiikan suurkuluttaja. Mihin ihmeeseen tarvitsen kaikkia noita kosteusvoiteita?! En mihinkään. Ihoni ei ole edes mitenkään erityisen kuiva: näin talviaikaan voiteille on tarvetta, mutta ei mitenkään suuresti. Kaksi kasvovoidetta on ihan perusteltua, koska ihoni rasvaisuus/kuivuus vaihtelee suuresti: erilaiselle iholle pitää olla omat voiteensa. Neljää kosteusvoidetta muuhun käyttöön ei ole mitenkään perusteltavissa, kun kaikki ne voiteet ovat hyvin samantyylisiä. Yksi siis riittäisi. Aion ehdottomasti parantaa tapani, jahka joskus monien kuukausien kuluttua saan käytettyä nuo neljä ensin loppuun.

Shampoita ja suihkusaippuoita minulla on onneksi vain yksi kumpaakin, hoitoaineitakin vain kaksi ("normaali" ja teho). Kaksi vuosien takaista hajuvesipulloa (lahjaksi saatuja) lojuu myös kylppärissä, ja joskus laiskasti pohdin niiden heittämistä pois: ei kai nekään iäisyyttä säily?! Näiden lisäksi löytyy 3 deodoranttia (siis oikeasti kolme!), 3 hammastahnaputkiloa (jokin perustelu noille on muka olevinaan) ja erilaisia hiuksiin suihkutettavia aineita 4 pulloa (joista kahdelle on oikeasti hyvä perustelu). En kestä!

Toivon, että tämä nolohko tunnustus saisi minut vihdoin onnistumaan vähentämään pullojen ja purnukoiden määrää. Onneksi voin sentään lohduttaa itseäni sillä, että yleensä käytän ne loppuun, että en sentään vajaita heittele roskiin, mutta silti haluaisin siirtyä tässäkin tilaasäästävämpään käytäntöön, ja ehdottomasti myös ekologisempaan.

Ekologisesta tuli mieleeni tällä viikolla ostamani ekologinen hiusten hoitoaine, joka teki hiukseni aivan ihanan tuntoisiksi: pehmoisiksi ja sileiksi. Harmi, että tuotteen nimi ei tule nyt mieleeni.

3 comments:

Elegia said...

Minun mittakaavassa neljä voidepurkkia on aika vähän, joten ei syytä huoleen ;)

Tosin minulla on atooppinen iho, mutta en tiedä tarvitsenko oikeasti silti yli kymmentä kasvovoidetta. Tosin yölle ja päivälle on voiteensa erikseen ja niissäkin on kyllä eroja. Ne vaihtelevat hyvin kosteuttavasta vähemmän kosteuttavaan. En viitsi heittää turhaan kovin rasvaisia (tai siis öljyisiä) voiteita naamariin, jos ei iho sitä vaadi.

Shampoita ja hoitoaineita on sen sijaan kertynyt kauhea läjä sekä erilaisia kasvojenpuhdistusaineita. Noh, eipähän tarvitse olla vähään aikaan ostamassa niitäkään.

ipo said...

No, nyt en ainakaan helpota sun ongelmaa, kun suosittelen Body Shopin ihania vartalovoiteita! :) Niitä tekee mieli ostaa joka lajia, ainakin: mango, vadelma, kirsikka, oliivi... (Ovat pyöreissä erivärisissä rasioissa.)

Nan said...

Elegia: yli 10 kasvovoidetta :D Siinä on kieltämättä jo aika monta. Mielestäni kasvoille on hyvä ollakin useampi eri voide, kun ihon tarpeet vaihtelevat, jo ihan vuodenaikojenkin vuoksi. Ei minuakaan niin se purkkien määrä häiritsisi, JOS niille olisi tilaa, mutta kun ei ole niin ei ole.

Ipo: No kiitos :D Tuo ei kyllä helpota :D Minulla on itse asiassa body shopin suihkusaippua ja jokin body lotion tms. ja ne ovat kyllä aivan ihania. En taida edes uskaltaa mennä katsomaan noita vartalovoiteita...